Bàsquet

Mirar endavant

El MoraBanc afronta un dels trams carregats del curs amb la disputa de 13 partits en 44 dies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cas Whittington va sacsejar el retorn del MoraBanc Andorra a l’activitat després de la festivitat de Nadal, però ara, 48 hores després, tant la plantilla com l’entitat només pensen a seguir mirant endavant. Després d’una setmana neta sense competició continental, el calendari torna a fer pujada i els tricolors disputaran a partir de demà 13 partits en 44 dies, on s’acabarà d’aclarir la lluita per la Copa del Rei i es disputarà el Top-16 de l’Eurocup.

Aprofitant la visita dels tricolors a l’Hostal Calones, el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, va analitzar l’actualitat de l’equip, i va restar importància a la marxa de Whittington, tot assegurant que “són coses que passen durant les temporades, nosaltres cada any acostumem a fer moviments perquè les coses no sempre surten com un es pensa”, i va afegir que “l’important és poder redreçar el camí i fer-ho bé. No és desitjable que marxin jugadors ni perdre partits, però l’important és saber-se refer d’aquestes situacions i encaminar-ho amb victòries”. Des de dins del vestidor, el capità, Oliver Stevic, va manifestar que “aquestes situacions són normals a l’esport, cada any tenim més o menys les mateixes situacions i no és res nou a les nostres vides”.

La gota que va vessar el got pel que fa a Whittington va ser el fet que es negués a jugar dissabte passat a Lugo. En aquest sentit, Aixàs va assegurar que “quan una situació arriba a un punt com aquest, el millor és tallar-la d’ar­rel i és el que hem intentat fer”. A més, el president del MoraBanc va assegurar que “ho hem fet de la millor manera possible i sense que s’enquisti i perjudiqui el mínim possible l’equip, ja que tota la resta no beneficia ningú”.

El substitut de Whittington, segons va informar ahir el Diari, serà Jerome Jordan, que té contracte amb el Breogán fins al 31 de desembre. Sobre el pivot jamaicà, Aixàs va dir que “està dit que és una de les possibles opcions, és al mercat i acaba contracte, però acaba a final de setmana, encara ha de jugar un partit i veurem si pot ser una opció”. A més, va afegir que “hi ha el mercat que hi ha, Whittington era un jugador amb passaport i qui vingui a substituir-lo haurà de complir aquests requisits i intentarem solucionar-ho com abans millor”.

DUEL CLAU CONTRA L’ESTUDIANTES

El MoraBanc Andorra disputa demà (20.30 Poliesportiu) l’últim partit del 2019, contra el Movistar Estudiantes. Els d’Ibon Navarro venen de tres derrotes consecutives i el capità, Oliver Stevic, va assegurar que “estem bé, treballem dur, entrenem bé i sabem les coses que ens falten. Són coses petites, però alhora són coses molt importants, i espero que demà estiguem a tope”.

Aquesta mala dinàmica a la competició domèstica ha deixat la Copa del Rei com un objectiu pràcticament impossible per al MoraBanc, però tot i això, Stevic no llança la tovallola i ahir va manifestar que “fins al final hi ha esperança i lluitarem, però ara no depèn de nosaltres. Jugarem cada partit al màxim i veurem què passa”. Per últim, va cloure que “ara tots els partits són clau”.

EL MORABANC, PRESENT AL DINAR DE NADAL AMB LA GENT GRAN A L'HOSTAL CALONES

El MoraBanc Andorra va participar ahir en una de les cites habituals de cada any, el dinar de Nadal amb els usuaris de l’Hostal Calones d’Andorra la Vella. És una tradició que fa cinc anys que es realitza, des de la primera temporada de l’entitat tricolor a la Lliga Endesa. El dinar d’ahir va comptar amb poc més d’una seixantena de persones, entre els padrins, una part dels jugadors, cos tècnic, el president, Gorka Aixàs, i la consellera de l’àrea Social del comú d’Andorra la Vella, Ester Vilarrubla. Va ser una jornada especial i diferent tant per als membres de l’entitat tricolor com per als usuaris habituals del Calones, un àpat en què uns i altres parlaven i escoltaven amb uns interlocutors que no acostumen a ser els habituals durant el seu dia a dia. El president del MoraBanc Andorra va explicar que “aquest és un esdeveniment que sempre ens fa molta il·lusió i sempre que venim aquí ens tracten molt bé”. La consellera de l’àrea Social del comú d’Andorra la Vella va manifestar que agraeixen “moltíssim al MoraBanc Andorra que vingui perquè fa Nadal i és una de les tradicions de cada any”, i hi va afegir que “tots els esperem amb ganes perquè és un dia diferent en què s’intercanvien converses amb gent que normalment no en tenen i hi ha un ambient més festiu que un dia normal”. Per últim, el capità, Oliver Stevic, va afirmar que “és molt important tenir la connexió amb la gent, ja sigui aquí o amb els nens a les escoles”.

Mirar endavant

tracking