EUROCUP

Objectiu complert (87-80)

El MoraBanc supera el Mònaco 87 a 80, acaba segon a la lligueta de l’Eurocup, i evita el grup G i tenir com a rivals a Unicaja i València

Objectiu complert (87-80)Fernando Galindo

El MoraBanc Andorra es va imposar ahir al Mònaco per 87 a 80 en un partit de contrastos i acabarà en segona posició al grup A de l’Eurocup. Això vol dir que el conjunt tricolor evitarà el grup G al Top-16 i no s’enfrontarà a Unicaja ni València Basket a la següent ronda. Amb la victòria, els andorrans cauen al grup H del Top-16 en què els d’Ibon Navarro trobaran vells coneguts de l’any passat quan l’equip va tornar a Europa, l’Unics Kazan i el Cedevita de Zagreb. L’altre rival sortirà d’Ankara, Sant Petersburg, Trento i Partizan, que es juguen avui el quart lloc del grup C.

No havien passat ni cinc segons quan Upshaw va esmaixar per marcar territori, però realment l’inici va ser monegasc, amb un gran Kikanovic que va fer-se gran a la zona, i va dur de corcoll els interiors tricolors. Els del Principat van refer-se de la mà d’Ennis, i van tancar el quart amb un 7 a 0 de parcial per deixar el marcador en un 18 a 14. La tònica va seguir sent igual al segon període, amb un MoraBanc que no era capaç de trobar la regularitat i que passava en un tres i no res de tenir la màxima diferència en set punts favorables, a veure’s momentàniament per darrere al marcador, però l’embranzida final dels d’Ibon Navarro va deixar el duel amb el 39 a 34 al descans.

La segona meitat va començar amb un intercanvi de cops des del triple, amb un Gladyr que veia la cistella com una piscina, i amb Shurna agafant els galons pel MoraBanc, fent mal tant des de fora com des de dins, i posant-se l’equip a l’esquena durant els moments d’inestabilitat dels tricolors. Els del Principat seguien mostrant-se irregulars, concedint cistelles fàcils i faltes, en ocasions, absurdes, que provocaven empipades monumentals d’Ibon Navarro a la banqueta, que ahir estava molt més expressiu del que és habitual, i que no dubtava en esbroncar els seus jugadors quan era necessari.

No hi havia res decidit, però a l’últim quart el MoraBanc es posava nou amunt, però de nou el Mònaco empatava el partit a 77 a tres minuts per al final en una nova mostra d’irregularitat dels triclors. Però dos tirs de Shurna, que va acabar com a millor jugador del partit, i un triple de Jelínek, després de vuit tirs de camp fallats, van tancar el matx pels del Principat per certificar la segona plaça del grup, i per quedar-se imbatuts a casa a la primera fase de l’Eurocup.

La competició europea no torna fins a l’any vinent –la primera jornada està prevista per l’1 o 2 de gener–, però el MoraBanc Andorra també juga aquesta nit a mig Europa, i estarà pendent dels partits del grup C per conèixer l’últim rival del Top-16. Abans d’això, els tricolors visitaran dissabte el Breogán a l’ACB i buscaran apurar les opcions per classificar-se per a la Copa del Rei.

LES CLAUS

El tir lliure

El mònaco només va anotar cinc dels 13 tirs lliures que va tenir al llarg del partit. Un paupèrrim 38% que és gairebé inacceptable per un equip professional de bàsquet.

Les pèrdues

El Morabanc només va perdre ahir set pilotes, mentre que el Mònaco va cometre més del doble de pèrdues, un total de 18. A més, els tricolors van aconseguir 10 recuperacions.

Shurna

El nord-americà va ser el millor del partit, només pels 17 punts anotats, també va capturar quatre rebots i va posar-se l’equip a l’esquena en moments complicats pels tricolors.