Els primers fruits com a punt de partida

La classificació per al Top-16 de l’Eurocup és la primera recompensa del curs per al MoraBanc

Els primers fruits com a punt de partidaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va començar la temporada amb les idees clares i els objectius marcats i expressats des del primer moment. El primer trimestre de curs havia de deixar sentenciat l’accés entre els setze millors equips de l’Eurocup, la primera volta de l’ACB hauria d’acabar amb els tricolors amb un bitllet per a la Copa del Rei de Madrid i, finalment, en arribar al maig l’equip es vol veure entre els vuit primers per tornar a disputar el play-off pel títol.

Etiquetes:

El primer dels tres reptes es va aconseguir dimarts i per primera vegada a la història, però la der­rota al camp del Ratiopharm Ulm suposa la segona consecutiva després de la finestra FIBA i, tot i que el balanç general és més que positiu, Ibon Navarro no amaga que cal perfilar urgentment certs aspectes: “En els minuts finals ens ha faltat lectura.” A camp contrari, després d’una aturada i venint d’una desfeta contundent, pot passar i no és cap drama, però el calendari no fa concessions. Si l’equip vol ser a la Copa només li val guanyar i fer-ho convençut i convencent.

El que és evident és que la situació actual l’hauria firmat pràcticament tothom al setembre: al Top-16 per primera vegada i amb opcions intactes de ser a Madrid el mes de febrer. “El que hem aconseguit avui [per dimarts] és el fruit del treball de tota la temporada”, va explicar el tècnic basc. Moltes de les opcions d’èxit passen perquè el MoraBanc redueixi considerablement els punts que encaixa i els dos propers partits de lliga són una gran ocasió, ja que s’enfronten a dos conjunts que, a hores d’ara, són últim i penúltim classificat de l’ACB de manera consecutiva. El Deteco GBC visita el Principat aquest cap de setmana i posteriorment els tricolors viatgen a Lugo per jugar a la pista del Cafés Candelas Breogán. “Hem de vèncer, toca seguir i dissabte hem de guanyar per seguir optant a ser a la Copa del Rei”, destaca un David Jelínek que admet que l’accés al Top-16 deixa l’equip satisfet però conscient del que li arriba. I és que, a falta de conèixer els rivals definitius i la posició final, els andorrans donaran el tret de sortida a la següent fase de l’Eurocup tot just començar l’any i sabent que si volen ser als quarts de final, només els val ser entre els dos primers del seu grup –de quatre equips– un cop disputades les sis jornades de l’esmentat tram de competició.

En aquell moment quedaran tres de les sis jornades que decidiran els vuit participants que seran a Madrid i, si no hi ha una desfeta majúscula durant la primera meitat d’aquest breu però intens camí, els andorrans es trobaran immersos en una voràgine de càlculs i suposicions que només es resoldran favorablement si guanyen els duels davant del GBC, el Breogán i l’Estudiantes d’aquest mes. Tots ells poden servir per establir les bases d’un inici del 2019 que confirmi l’equip com un dels vuit millors de la lliga i li permeti pensar que la primera classificació de la història per al Top-16 podria no ser l’únic fruit amb regust dolç que es reculli d’aquí a final de curs. El repte és tan complicat com atractiu i el MoraBanc Andorra depèn de si mateix.

CHAMPIONS FOR UNICEF CELEBRA LA CINQUENA EDICIÓ EL DIA 19

El MoraBanc Andorra va aprofitar l’endemà de la classificació per seguir deixant clar el seu compromís amb els més necessitats. En un acte encapçalat pel president, Gorka Aixàs, es va presentar la que serà la cinquena edició del projecte Champions for Unicef, que un any més reunirà personalitats del país, esportistes i jugadors del primer equip en una jornada de bàsquet solidària. El dia escollit per celebrar-la és el 19 de desembre i l’escenari, el Prat Gran d’Escaldes, on des de les set de la tarda es disputaran dos partits de bàsquet: el primer entre personalitats de l’àmbit nacional i el segon, entre esportistes andorrans i els jugadors del MoraBanc. Les entrades tindran un preu de cinc euros i la recaptació, igual que la de totes les accions del club amb Unicef Andorra durant l’any, es destinarà a millorar l’educació inclusiva pels discapacitats al Bhutan, a l’Àsia.

tracking