Arriba un nou torneig

La UEFA va aprovar diumenge la creació d’una nova copa, que es coneix provisionalment com a Europa League 2, on hi participarien dos equips del país

Arriba un nou torneigFC KAIRAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comité Executiu de la UEFA va aprovar diumenge a Dublín la creació d’una tercera competició continental de clubs, que de manera provisional es dirà UEL2 (UEFA Europa League 2), de cara a la temporada 2021-2022. El nou torneig tindrà 32 equips a la fase de grups, a més de quatre rondes prèvies, i la creació de la UEL2 farà que l’actual Europa League tingui menys equips participants, amb un total de 32 a la lligueta i no pas els 48 actuals. Segons va explicar l’organisme europeu, aquest nou torneig arriba després d’una demanda de l’Associació Europea de Clubs (l’ECA) perquè “hi havia una gran demanda per part dels clubs perquè s’augmentessin les possibilitats de participar més regularment a les competicions europees”.

Etiquetes:

Però quina afectació tindrà la creació d’aquest nou torneig per als clubs de la Lliga Multisegur Assegurances? Doncs molta, ja que segons el primer esborrany de les condicions d’accés a les tres competicions europees, els clubs del Principat ja no disputarien l’Europa League. A Andorra, com a lliga amb el 54è coeficient de la UEFA, li seguirien corresponent tres places per les prèvies de les competicions continentals, però passarien a distribuir-se de manera diferent a com es feia durant les últimes temporades.

L’únic que no canviaria és la presència del campió nacional a la Lliga de Campions. La màxima competició europea mantindrà el mateix format al proper cicle, i els campions de les quatre lligues amb menys coeficient d’Europa (actualment l’andorrana n’és una) jugaran un torneig preliminar sota el format de final de quatre en seu única per aconseguir una plaça per a la primera ronda prèvia de la Champions League. Actualment, els 3 equips que no guanyen la final de quatre passen a la segona ronda prèvia de la ruta de campions de l’Europa League, mentre que a partir del 2021 ho faran a la segona eliminatòria prèvia de la nova competició.

El principal canvi arribarà amb l’Europa League, que amb el nou format s’elititza i queda reservada als equips de les 15 primeres lligues del continent, i per als que vagin caient a partir de la segona prèvia de la Champions. Pel que fa a les altres dues places europees que té Andorra (en principi per al subcampió de lliga i per al campió de Copa), a partir del 2021 deixarien de disputar l’Europa League i es classificarien per a la primera prèvia de la nova competició, juntament amb els conjunts de les lligues europees que ocupin els coeficients a partir del 29è lloc, segons la primera llista d’accés feta pública per la UEFA.

ANDORRA DEBUTARÀ AL PREEUROPEU CONTRA ISLÀNDIA I FRANÇA VINDRÀ L'11 DE JUNY

L’actual campiona del món de futbol, la selecció francesa, visitarà l’Estadi Nacional d’Andor­ra la Vella dimarts 11 de juny del 2019, a la quarta jornada del Preeuropeu, per enfrontar-se a Andorra. Abans d’aquest duel, però, els homes de Koldo Álvarez de Eulate encetaran la fase de qualificació per a l’Eurocopa del 2020 amb dos partits consecutius a casa. El debut tindrà lloc contra Islàndia el 22 de març de l’any vinent i tres dies després qui visitarà l’Estadi Nacional serà el combinat d’Albània. A l’aturada internacional del juny, els tricolors visitaran Moldàvia el dia 8, mentre que l’11 serà el duel contra França. Les altres sis jornades del Preeuropeu es disputaran durant els mesos de setembre, octubre i novembre. A la primera aturada després de l’estiu, la del setembre, Andorrà haurà d’afrontar un doble desplaçament, a Turquia i França. A la doble jornada de l’octubre, els de Koldo Álvarez rebran Moldàvia i s’hauran de desplaçar a Islàndia. El Preeuropeu finalitzarà a mitjan novembre amb una nova doble cita. El dia 14 la selecció andorrana haurà de viatjar a Albània, mentre que l’últim matx serà a casa contra Turquia el dia 17.

tracking