EUROCUP

Guanyar per fer un pas endavant

Superar l’Estrella Roja a casa i arribar a les cinc victòries permetria tenir bona part del camí traçat

Guanyar per fer un pas endavantFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cop metabolitzada la der­rota al Poliesportiu davant l’Unicaja Màlaga a la Lliga Endesa, el MoraBanc Andorra canvia de pilota i ha de tornar a col·locar-se la samarreta de l’Eurocup. I ho farà amb un important repte a assumir, la visita de l’Estrella Roja al Principat. L’equip balcànic, segon a la classificació, arriba ferit després d’acumular dues derrotes consecutives, a la pista del Ratiopharm Ulm (95-80) i a l’Aleksandr Nicola Hall davant l’AS Mònaco (75-91). Dues ensopegades inesperades, sobretot per la forma. “Segueixen sent un dels favorits, no només a classificar-se, sinó a guanyar l’Eurocup. Sorprenen aquestes dues derrotes, no per perdre, sinó per les sensacions que han tingut”, va apuntar el tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro. L’entrenador vitorià va subratllar que “guanyant el partit de demà [per avui] i perdent els altres dos també podem queda fora. Tots els equips tenen opcions per accedir al Top-16. El grup està molt igualat i fins al darrer dia haurem d’estar molt pendents”, va reflexionar. Pel que fa al rival, l’entrenador vitorià va destacar que “tenen armes en atac que hem de saber controlar. A banda del mal que ens poden fer Ragland, Ojo i Zirbes, tenen altres jugadors de molt talent”.

Malgrat caure al Poliesportiu davant l’Unicaja, el MoraBanc acumula una dinàmica positiva i ve cotitzant a l’alça. Sobretot, després de superar de forma consecutiva Reial Madrid, Galatasaray, Baskònia i Germani Brescia. Oliver Stevic va ser contundent a l’hora d’analitzar el perquè de la recuperació de l’equip. “Hem sabut canviar l’agressivitat en defensa, hem anotat més en transició i estem jugant molt més com a equip.” El capità va destacar que l’Estrella Roja és “un equip defensiu però els últims dos partits ha concedit més de 90 punts i és una xifra que nosaltres hem aconseguit en alguns partits. Crec que ells treballaran per limitar la nostra faceta anotadora”.

El tècnic de l’Estrella Roja, Milan Tomic, va apuntar que el MoraBanc és un equip que “juga amb energia i bon joc a casa” i que “sens dubte serà un partit incert”. Tomic va reconèixer que serà “un partit difícil” i que no vol atendre el basket average, perquè només pensa a aconseguir la victòria.

PENDENTS DE LA PRESÈNCIA DE MOUSSA DIAGNE

El pivot senegalès Moussa Diagne és dubte per al partit d’aquest vespre. Les molèsties musculars que encara arrossega des del partit davant el Germani Brescia i que no li han permès jugar els minuts desitjats davant l’Unicaja el fan no entrenar al cent per cent. Ahir es va provar però el tècnic prefereix acabar de decidir avui el seu concurs.

tracking