Lliga de les nacions

El test més complicat

Andorra enceta la recta final de la Lliga de les Nacions contra Geòrgia

El test més complicatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció enceta la recta final de la Lliga de les Nacions amb un doble partit a casa contra Geòrgia i Letònia. Avui els tricolors rebran el combinat georgià, que arriba sense pressions a efectes pràctics, ja que són matemàticament campions de grup (han guanyat els quatre partits que han disputat sense encaixar cap gol) i tenen garantida la seva presència al play-off final, on es jugaran la possibilitat d’anar per primera vegada a la història a l’Eurocopa.

Tot i que al Geòrgia no l’hi va res, el capità Ilde Lima no preveu excessives relaxacions per part dels georgians, i va assegurar que “potser al tram final sí, però si jo fos ells, tindria al cap sumar tots els punts possibles en aquesta competició”. Pel que fa a la selecció de Geòrgia, Lima va destacar que “esperem un joc similar al del partit d’allà, el ritme alt de pilota i arribar amb molts jugadors per banda i a l’àrea són les seves identitats”.

Després de les dues derrotes dels tricolors a domicili contra Geòrgia i el Kazakhstan, la selecció vol fer-se forta a casa en els dos partits que resten per acabar la competició, i Lima va declarar que “juguem a casa on som més forts, i tením la intenció d’acabar de la millor manera possible”, tot i que va recordar que “ells tenen jugadors de molta qualitat, i si quan va venir el Kazakhstan ja vam dir que seria complicat, ara encara ho serà més perquè crec que Geòrgia és superior a ells”. Unes impressions similars a les del tècnic Koldo Alvarez de Eulate, que va explicar que “tenIm dues grans oportunitats de tornar a fer molt bé moltes coses i això ens pot fer estar dintre del partit i ser un equip competitiu”, i va agregar que “juguem contra el rival més complicat, que ho ha demostrat a base de gols i de punts, a més tenen jugadors de molta qualitat, en forma i en ratxa golejadora, cosa que és preocupant”.

Els tricolors tindran baixes sensibles al mig del camp com MarcPujol, Ludo i Marcio, a més de la d’Aláez. Sobre aquest aspecte, el tècnic va dir que “segur que les baixes ens afecten més que als rivals”, i va afegir que “hem de parlar dels que hi són, que estan força il·lusionats per acabar de la millor manera possible i per intentar sumar moltes coses positives”. A més, Koldo Alvarez de Eulate va descartar a Ludo pel matx contra Letònia.

De la seva banda, el seleccionador de Geòrgia, Wladimir Weiss, va manifestar que “esperem un partit dur, Andorra té un bon equip, porta dos punts i no deixarà passar l’oportunitat”, a més d’apuntar que “hem vingut a guanyar i lluitar per la victòria i esperem fer un bon matx”. El migcampista georgià, Giorgi Aburjania, va parlar sobre el terreny de joc de l’Estadi Nacional, i va destacar que “pot condicionar el joc perquè la pilota no corre tan ràpid com nosaltres voldríem, però intentarem fer-ho el millor possible i treure el partit endavant”.

PERILL DE SANCIÓ

El combinat tricolor té vuit jugadors que no podran jugar contra Letònia dilluns si avui veuen una targeta groga. Es tracta d’Ilde Lima, Emili Garcia, Max Llovera, Marc Rebés, Víctor Rodríguez, Txus Rubio i Marc Vales i Ludo Clemente. A més, Marcio Vieira haurà de complir contra els letons el tercer partit de sanció que li va imposar la UEFA per l’expulsió que va patir al novembre a Geòrgia.

tracking