Surf de neu

Recuperar sensacions

La FAE va presentar l’equip de ‘boaerdercross’ amb Lluís Marín i Maeva Estévez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recuperar sensacions. Aquestes van ser les paraules que més es van repetir ahir a la sala d’actes de MoraBanc on es va celebrar la roda de premsa de presentació de la secció de surf de neu de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) en la modalitat de boardercross, en què enguany continuaran Lluís Marín i Maeva Estévez.

L’últim curs no va ser fàcil per a cap dels dos, Marín va arrencar la pretemporada minvat pels problemes a l’espatlla de final de la temporada anterior, i quan començava a mostrar-se bé va encadenar algunes caigudes a la Copa del Món que no li van permetre acabar la campanya. També va acabar abans d’hora Maeva Estévez, que es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll esquerre al desembre. És per això que des de la FAE no han volgut marcar cap objectiu per als surfistes de neu de cara a la temporada que està a punt d’arrencar. El director tècnic de l’ens, Carles Visa, va manifestar que “pretenem recuperar les millors versions del Lluís i la Maeva, i això passa per no centrar-nos en un resultat o rànquing concret”. A més, va afegir: “Volem construir per retrobar les bones sensacions que l’any passat no vam ser capaços de trobar i que sabem que quan les tenim, podem ser molt competitius.”

Lluís Marín ha realitzat tot el tram de preparació física amb l’equip de França, un aspecte que creuen “que ha estat positiu i que donarà els seus fruits”, segons va comentar Carles Visa. A partir del setembre, després del treball físic va ser el torn de tocar neu amb diferents estades, que es repetiran properament a Pia, a Finlàndia. El surfista de neu va explicar com se sent en aquest tram de la pretemporada i va declarar que “les sensacions estan sent força bones, i crec que si el cos em respecta i segueixo en aquesta dinàmica retrobaré el meu nivell, que és realment l’objectiu”. A més, Marín va agregar que vol “trobar confiança, surfejar a gust, divertir-me com abans i, amb això, els resultats ja vindran”.

Les últimes temporades han estat complicades per a ell, però això no ha fet que el surfista de neu de la FAE perdi la motiviació, i va admetre que afronta “aquest curs com a molt important per a mi, i no estic desmotivat, ni de bon tros”. També va explicar que va fer “una aturada de sis mesos i mig sense tocar la neu, i en tornar les sensacions han estat molt bones”. Per últim, va cloure que “l’aturada llarga i la lesió tan complicada m’han fet bé mentalment, ara arribo amb ganes, i de motivació no me’n falta”.

Lluís Marín debutarà a la Copa del Món el 12 i 13 de desembre a Montafont (Àustria), i disputarà tot el circuit mundial que tindrà cinc aturades, amb una doble a Feldberg (Alemanya), i amb la cita de Baqueira Beret com la més propera. Entremig hi haurà el Campionat del Món a Solitude (Estats Units), que es farà del 31 de gener al 3 de febrer, i on Marín, a més de competir a la prova individual, també podria fer-ho a la cursa mixta per equips juntament amb Maeva Estévez.

La surfista de neu trigarà un pèl més a debutar, ja que durant una estada de pretemporada els últims dies va patir una caiguda que li ha provocat una torçada al genoll que tenia afectat anteriorment. Tot i que Estévez va explicar que no creu que sigui una lesió greu, això farà que trigui més a competir, ja que la previsió és que s’estreni al gener a la Copa d’Europa de Puy St. Vincent, a França. La surfista de neu va explicar que vol centrar-se “a recuperar bé el genoll, retrobar sensacions que vaig tenir temporades anteriors i reprendre la forma que tenia llavors”. Tot i aquesta última caiguda, Estévez va explicar que s’estava “sentint molt bé en l’última estada, el genoll m’estava aguantant bé i retrobava sensacions de velocitat”.

Recuperar sensacions

tracking