Orgull tricolor

La selecció femenina absoluta juga el seu primer partit al país amb il·lusió i amb la sensació de complir un somni

Orgull tricolorFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marina Fernández és la capitana de la selecció absoluta de futbol. Amb només 22 anys, la jugadora de la secció esportiva AEM, el club més antic de Lleida i que milita a la segona divisió femenina espanyola, verbalitza a la perfecció el sentiment del grup, del cos tècnic i de tot el vessant femení del país. “Estem molt motivades i per a nosaltres és un orgull”. Li brillen els ulls i no és per menys. Ella ha viscut en primera persona l’evolució del futbol femení a Andorra, des del debut oficial a Gibraltar fa quatre anys fins ara. Lluny del creixement exponencial de llicències, de l’entrada de patrocinadors i de l’efecte mediàtic, encara escàs, que s’està vivint a països veïns, An-dor­ra porta un temps fent passos en ferm i treballant per atorgar l’espai que mereix al futbol femení. “La Lliga Iberdrola i la segona divisió són dos mons totalment diferents”, exposa Marina. “A Catalunya i Espanya hi ha més noies que, per exemple, a Andor­ra, però la feina que s’està fent des de la federació per fer passos endavant és molt bona”, afegeix.

Etiquetes:

“Tenim moltes ganes de debutar davant de la nostra gent i de demostrar tot el que hem treballat aquest temps”, subratlla el tècnic, José Antonio Martín. L’entrenador i Marina coincideixen en el seu discurs i en el fet de destacar un aspecte, gairebé vital. “Que vinguin moltes nenes, que ens vegin i que s’engresquin a jugar a futbol”. “Hem trigat quatre anys a debutar al país, però veig les noies molt motivades. A més, cal tenir en compte que no era fàcil que una selecció petita pugués viatjar fins a Andorra i jugar un partit amistós”, explica Fernández. El rival serà Luxemburg, una selecció, molt jove, d’un nivell similar a la tricolor i en plena reestructuració. “El resultat no és el més important. Volem que vingui gent, que el partit sigui una festa i en un futur sumar llicències”, insisteix Martín. Marina fa seu el discurs i afegeix que el partit d’avui significa “un altre pas endavant en el projecte de la FAF pel futbol femení. Hem de seguir trencant estereotips com que les noies no poden jugar a futbol. Hem d’aconseguir visibilitat i segur que moltes més noies s’animaran a jugar”.

Un amistós històric que malgrat no haver-hi punts en joc, la selecció “anirà a guanyar. Aquest és el nostre plantejament i no el canviarem”, raona el seleccionador. Martín deixa clar que Andor­ra serà fidel al seu estil de joc i a la seva mentalitat, “intenses, defensant amb actitud, tenint les coses clares en atac i, sobretot, volem arribar amb opcions al tram final de partit”.

La històrica cita davant Luxemburg l’acull aquesta tarda l’Estadi Comunal a les sis.

tracking