Sensacions positives

Mireia Gutiérrez encara el tram final de pretemporada amb positivitat després de la feina feta i els resultats aconseguits els últims mesos

Sensacions positivesCRISTOPHE PALLOT / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mireia Gutiérrez encara la recta final de la pretemporada abans del debut a la Copa del Món d’eslàlom que es produirà en 15 dies a Finlàndia, concretament a l’estació de Levy. L’esquiadora ha fet gran part de la preparació a Sud-amèrica, entre Xile i Ushuaia (Argentina) com ve sent habitual, i en fa una valoració positiva. “Ha anat força bé, a Xile i Argentina és el bloc de pretemporada on fem més volum, esquiem quasi cada dia, i provem material”, admet Gutiérrez, que afegeix que “he entrenat la major part del temps amb els nois i m’ha anat molt bé, perquè al final estan més forts, s’ha de seguir el seu ritme i m’ajuda tenir una referència al davant”.

Etiquetes:

Mimi ha focalitzat el període de preparació en l’aspecte tècnic, “perquè sempre hi ha coses a millorar”, tal com reconeix, i també destaca que “hem treballat força l’aspecte mental, i estic millorant a nivell psicològic”. En resum, una feina completa que també s’ha traduït en bons resultats durant la pretemporada, on Mireia Gutiérrez ha aconseguit dues victòries i una quarta posició a la Copa de Sud-amèrica. Unes actuacions que donen confiança a la corredora, que assegura que “el fet de guanyar amb diferència sempre va bé. Vaig sortir d’Ushuaia contenta i amb els deures fets”, però tot i la satisfacció, no vol llançar les campanes al vol, i manifesta que “realment, quan comença tot, és ara. Es posa el comptador a zero, i el que hàgim fet no condiciona res perquè és un altre circuit i un altre nivell”.

A un parell de setmanes per la primera cita de la Copa del Món del curs, Mireia Gutiérrez admet que “hi arribo bé”, i afegeix que “les actuacions de la pretemporada m’han anat bé a nivell de punts, i podré sortir més endavant a la Copa del Món, que és una bona notícia”. La primera cursa de l’any sempre és esperada, i alhora complicada, i Mimi, que viatjarà els pròxims dies a Finlàndia per adaptar-se i entrenar al país escandinau, explica que “és difícil perquè fa temps que no competeixes i no estàs en situació, però intentaré estar el més tranquil·la possible i fer el millor esquí”.

La temporada 2018-2019 ar­renca a Finlàndia, i tindrà un final i acabarà quatre mesos després aquí al Principat, concretament a Grandvalira, on se celebraran les finals de la Copa del Món entre l’11 i el 19 de març. Mimi Gutiérrez reconeix que aquest serà un curs “molt especial amb aquesta cita a casa, i espero fer el màxim possible per estar-hi”. Però alhora, combina la il·lusió amb l’esdeveniment històric que viurà Andorra, amb no voler capficar-s’hi en excés, i reconeix que “l’objectiu principal ja és la primera Copa del Món, i tenim moltes cites abans d’arribar a les finals, com la resta de Copes del Món dels calendaris, o el Mundial, així que hem d’anar a poc a poc”.

Bona part de la feina prèvia ja està feta, i ara és l’hora d’arrencar la competició. Primera parada, 17 i 18 de novembre a Levy.

AGUARELES A LA COPA DEL MÓN

Carles Aguareles Loan disputa aquest cap de setmana la prova de la Copa del Món d’esquí d’estil lliure en la modalitat de Big Air a Modena, Itàlia. Als primers entrenaments de dijous va fer en dues ocasions el swdub 1080, el salt que realitzarà durant la competició que se celebrarà diumenge. Al matí serà el torn de les qualificacions, mentre que les finals es disputaran a la tarda.

tracking