ACB Lliga endesa

Amarga quarta derrota consecutiva a la lliga

El MoraBanc suma la quarta derrota consecutiva a la lliga després de lluitar fins al final davant un Tenerife més sòlid

Nou capítol d’una sèrie que ja comença a ser coneguda al Poliesportiu i cada cop menys agradable. El MoraBanc Andorra va sumar ahir la quarta derrota consecutiva a l’ACB i ho va fer amb un guió que no deixa tranquil ningú, tornant a encaixar molts punts, massa, i sent incapaç de capgirar marcadors adversos que són conseqüència directa de la manca de concentració en moments clau i de les errades i petits detalls que acaben decidint els partits contra rivals que lluiten pels mateixos objectius. L’entrega, la voluntat i l’esforç no són suficients.

L’Iberostar Tenerife va saltar al parquet amb el ganivet entre les dents i un parcial inicial de 0-7 enviava el primer missatge als tricolors: calia reaccionar immediatament, però els de Vidorreta havien olorat la sang i de la mà d’un Colton Iverson que va fer totalment seva la pintura, van tancar el primer quart amb un preocupant 11-23. Tornava a ser l’hora dels clàssics i Diagne no es va fer esperar per agafar el rol d’actor principal. El caràcter del pivot va servir per guanyar la batalla sota els cèrcols i la seva fe, per liderar un parcial de 13 a 5 que situava el 24-28 a pocs minuts de l’inici d’un segon període que acabaria amb 35-38 i les esperances relativament intactes. Diagne havia mostrat el camí i Whittington havia despertat gràcies al seu company. Tots dos eren els millors locals fins aleshores.

Amb la sortida dels vestidors, a la Bombonera es va arribar a somiar amb un final feliç, amb un capítol que deixava un somriure a les cares de jugadors i espectadors. Els d’Ibon Navarro van arribar a posar-se per davant als dos minuts de represa, però amb 40-38, el guió tornava a les pàgines més fosques: 0-11 de parcial en contra i un dolorós triple de Rodrigo San Miguel que traslladava el fred de les muntanyes del Principat als seients del pavelló. Tornava a ser hora dels que sempre hi són, dels que apareixen quan el paper és per lluir o per saber patir. Final del tercer quart i 55-64. Albicy no va faltar a la cita, l’únic director que posava un cert ordre a l’atac andorrà. Dylan Ennis va tornar a agafar les regnes de la nau quan més dures eren les envestides rivals i es va enfilar fins als 18 punts, i Jelinek va saber tornar a treure el cap en moments puntuals i il·luminar certs punts d’ombra que van acabar condemnant l’equip. Amb 72-77 al marcador i tot obert, el MoraBanc era davant de l’enèsima oportunitat per fer girar el guió, es va arribar als 75-77, però la sèrie era la que era. Nova lliçó de paciència i moviment de pilota d’un Tenerife que trobava, aquest cop en Lucca Staiger, l’assassí silenciós. Dos triples consecutius que van matar el matx definitivament i el van conduir a uns minuts finals de tràmit per fer encara més cruel el destí final. Els tricolors queien de nou i tot i lluitar, l’escena al minut 40 es repetia per quarta vegada.