La FIFA prohibeix el partit de Miami

Infantino ho va anunciar ahir, i la Lliga va respondre amb un recurs al TAS

La FIFA prohibeix el partit de Miami

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La FIFA va anunciar ahir que no dona l’autorització a què el partit entre el Girona i el Barça es disputi als Estats Units, concretament a Miami, tal com era la intenció de la Lliga espanyola. En el marc del Consell de la FIFA celebrat a Kigali (Ruanda), el president de l’entitat, Gianni Infantino, va explicar que “m’oposo formalment i nego el permís al Girona - Barça a Mimami” i va afegir que “els partits oficials de lligues nacionals s’han de disputar en el propi país”.

La FIFA va estudiar el cas després del requeriment de les federacions espanyola i nord-americana per conèixer la legalitat o no de la disputa d’aquest partit als Estats Units. El matx forma part de l’acord que la Lliga va signar amb l’empresa de Florida Relevent pels propers 15 anys, i que obligava que cada un d’aquests anys es disputaria un partit, normalment de Madrid o Barça, en territori nord-americà.

Aquesta prohibició ha fet que la Lliga reaccioni, i segons van informar diversos mitjans espanyols, l’entitat portarà a la FIFA al TAS (Tribunal d’Arbitratge de l’Esport) un cop rebi la comunicació oficial del màxim organisme mundial del futbol. La patronal espanyola buscarà mesures cautelars per aturar aquesta prohibició, o que el TAS sigui qui acabi decidint on es juga el partit entre el Girona i el Barça.

Durant el Consell de la FIFA, Infantino també va parlar sobre els nous tornejos impulsats per l’organisme, o sobre la igualtat entre el futbol masculí i femení.

tracking