ACB Lliga Endesa

Hora de demostrar qui són

El MoraBanc ha de trencar la ratxa de tres derrotes consecutives a la lliga i l’Iberostar Tenerife és un rival directe en la cursa per a la Copa del Rei

Un inspirat MoraBanc corona el partit davant el Germani Brescia amb un últim quart estratosfèric en atac

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si les estadístiques serveixen per a trencar-se i els tòpics també, avui el MoraBanc Andorra té l’oportunitat de matar dos pardals d’un tret: el primer, acabant amb la ratxa de tres der­rotes seguides a l’ACB i tancant un fluix bagatge les últimes jornades; el segon, desmentint el clàssic que diu que les segones parts, no són mai bones. Aquest vespre, arriba al Poliesportiu l’Iberostar Tenerife, rival directe i el segon equip canari al qual s’enfronten els tricolors de manera consecutiva. Una victòria reduiria considerablement l’efecte de la desfeta al Gran Canària Arena davant l’Herbalife.

El quadre que dirigeix Txus Vidorreta és un clar aspirant a ser a la Copa del Rei i als playoff i ho és gràcies a un segell inconfusible a nivell de joc i a ser un bloc més que compacte: la velocitat en la circulació de la pilota, la cerca constant de la passada extra per trobar el triple lliure de marca i una llista gairebé inacabable de tiradors fiables, el fan un rival extremadament perillós, si a això hi afegim el fet que el nucli dur de la plantilla i l’entrenador, fa anys que es coneixen, la dificultat del duel creix exponencialment. Aquest any, a més, els insulars compten amb el talent dels polivalents Brussino, Staiger i el nou canoner de la lliga, Thad McFadden. L’extricolor Colton Iverson i Sebas Saiz entre d’altres, completen una roster de luxe. “Té molts jugadors amb molts punts a les mans, és un equip amb molt talent i no ens podem centrar només en una cosa, quan tanques un forat, se n’obre un altre”, subratllava ahir Ibon Navarro. El tècnic, a més, llançava un nou avís als seus homes, que han encaixat més de 90 punts en les dues últimes victòries i més de 100 a Gran Canària: “tot passa per una millora defensiva i la defensa no són només ous. S’ha de tenir capacitat, organització i concentració”, però no acabava aquí el toc d’atenció. “Ara mateix, la millor característica dels nostres jugadors, especialment els exteriors, no és la defensa”, concloïa. I és que el basc és plenament conscient que si volen imposar-se a un rival directe com Tenerife, cal reduir les concessions: “hem d’estar més junts i tancar la pintura quan hi hagi penetracions”.

La defensa serà la primera pedra d’una victòria que, per fer-se realitat, s’haurà de construir a base de paciència, concentració i sobretot, la millor versió d’un MoraBanc que és davant d’una oportunitat d’or per demostrar de què està fet, fins on vol arribar i quant de bàsquet té.

TOCA ESPERAR

Pessimisme de cara a la recuperació de David Walker ANDORRA LA VELLA. L’aler nord-americà David Walker va complir ahir un mes apartat de les pistes. Sobre el paper, aquest havia de ser el temps de baixa del 23 del MoraBanc, però tot sembla indicar que caldrà esperar, com a mínim, uns dies més per tornar-lo a veure vestit de curt. De cara a la seva participació aquesta nit, Ibon Navar­ro era clar: “no sabem al cent per cent com està Walker, estem pendents de les últimes proves, però no soc massa optimista, ja no ho era dimecres contra Ulm i no ho soc ara”, reconeixia el tècnic tricolor.

tracking