EUROCUP

Festival anotador per retrobar-se amb la victòria

El MoraBanc llueix moments de brillantor i tramita un segon quart vital per aconseguir el seu segon triomf a l’Eurocup

Esbart dansaire d'Andorra la Vella

No existeix un fàrmac millor quan venen mal dades que envoltar-te de la teva gent. Tot i que el Poliesportiu va presentar una entrada discreta, abraçar-se al cosmos de la bombonera va resultar el millor analgèsic perquè el MoraBanc pogués expiar pecats i fatalitats. Es va oxigenar l’equip tricolor amb una victòria terapèutica i necessària, però que segueix deixant dubtes i llacunes a nivell defensiu (103-95).

Avalat pel factor pista, el MoraBanc va intentar maquillar un inici massa dubitatiu i amb poques idees ofensives amb l’encert d’Albicy que va tirar de galons al primer quart (10 punts). Incòmode el quadre andorrà, l’equip alemany aconseguia sense gaires estridències el màxim avantatge (15-21). El Ratiopharm va anotar amb relativa facilitat i va clavar 25 punts en aquest primer parcial. (20-25).

Els homes d’Ibon Navarro van intensificar les hostilitats al segon quart i Vitali feia recuperar el discurs positiu amb cinc punts consecutius, i un parcial de 5-0, que anivellava la situació. (25-25). Un alleyhoop entre Albicy i Diagne resolt pel pivot atorgava la màxima diferència per als tricolors (33-29) i un parcial de 13-4. El MoraBanc augmentava la intensitat, pressionava més i millor i donava una major sensació de control. Tot i això, l’equip encara patia alguna pèrdua de pilota innecessària que feien tòrcer el gest a Navarro. Temps mort demanat pel tècnic amb +6 (45-39) amb 57” per endavant. Entrada neta de Jelinek, tir lliure transformat per Kraemer i descans amb 49-40. Un parcial al segon quart de 29-15 que mostrava el MoraBanc més polièdric. Capaç de desesperar per la seva poca capacitat defensiva al primer quart i de trobar l’equilibri i pràcticament exhibir-se al segon.

Un tap de Diagne, enllaçat amb un contracop mortífer d’Ennis i definit amb una esmaixada que feia vibrar el Poliesportiu va treure el precinte del tercer quart. Els senyals que emetia l’equip eren, un altre cop, molt bones i les sensacions tornaven a establir-se amb 60-45 (+15) i amb Diagne en plan superstar. A la pista i a la banda. Es va aplicar el MoraBanc per augmentar la distància i assegurar la victòria al més aviat possible. Dos triples consecutius d’Ennis aplanaven el camí (71-55) i li atorgava el relleu a Guille Colom que va sortir ovacionat a la pista i va disposar d’alguns segons. Parcial de 0-8 pel Ratiopharm i Navarro demanava temps mort per cargolar l’equip i refredar la inèrcia de l’Ulm. El quadre andorrà liquidava la tercera mànega amb +10 (73-63). Tres jugadors per sobre dels 10 punts i cinc lluint dobles xifres de valoració.

L’últim quart va ser frenètic i elèctric en el capítol anotador. Un darrer parcial de 30-32 deixa al descobert una de les mancances a corregir. L’equip va entrar sense protecció en l’intercanvi de cistelles i va encaixar 32 punts. Una xifra voluminosa per lluitar amb garanties per Europa. L’Iberostar Tenerife, dissabte al Poliesportiu, ha d’assenyalar si les ferides de Manresa i Gran Canària ja estan definitivament tancades.

LES CLAUS

Llacunes

El Morabanc Andorra, va rebre 25 punts al primer quart i 32 dos a l’últim. Xifres voluminoses i molt allunyades de les permeses per un equip que vol competir per la classificació.

Segon quart

Un parcial de 29-15 va cimentar la victòria. Shurna amb 5 punts i Jelinek amb tres triples (9 punts) van liderar aquesta mànega. La millora defensiva també va ser clau.

Pèrdues

Els andorrans es van imposar en un aspecte en el que venien patint; les pèrdues de pilota. El MoraBanc va sumar 10, mentre que el Ratiopharm en va patir 17, 13 d’ells a la segona part.