política esportiva

DA vol aprovar la Llei de l'Esport aquesta legislatura

El projecte va entrar a tràmit al Consell General fa gairebé un any

DA vol aprovar la Llei de l'Esport aquesta legislaturaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general del grup de Demòcrates per Andorra, Justo Ruiz, va assegurar en declaracions al Diari que confia que la Llei de l’Esport s’acabi aprovant abans que acabi la legislatura. El polític del grup taronja va destacar que “el treball en comissió està molt avançat i la idea és aprovar una llei moderna, senzilla i que empari els esportistes, que cada vegada són més al país”.

El projecte de llei va entrar a tràmit al Consell General el novembre del 2017 i s’ha anat endar­rerint el seu debat i aprovació. Segons va admetre Ruiz, són tres els aspectes del text que s’estan discutint encara, com ara les subvencions, la lluita contra el dopatge o la creació de la Fundació de l’Esport, que agafarà el testimoni del Consell Andorrà de l’Esport.

Precisament aquest últim tema va provocar fortes discrepàncies durant el debat de les esmenes a la totalitat presentades pel Partit Socialdemòcrata i Liberals d’Andorra, on l’oposició va mostrar-se contrària a aquesta nova figura. Tot i aquestes discrepàncies, Ruiz va manifestar que “hi ha consens en moltes coses, suposo que al final es farà política, i confio que es pugui aprovar una llei que ja té 20 anys”.

tracking