automobilisme

Plàcid 'no' al Dakar

Albert Llovera no serà a la línia de sortida del pròxim Dakar tot i haver intentat aconseguir el pressupost fins a l’últim moment

Plàcid 'no' al DakarALBERT LLOVERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan s’intenta fins al final, el resultat pot ser satisfactori, o no, però el que és segur, és que ningú et podrà retreure res. Aquesta és la màxima d’Albert Llovera, que després d’haver participat ni més ni menys que en cinc edicions del ral·li Dakar, no serà a la línia de sortida de la prova el pròxim mes de gener.

El motiu, un clàssic del món del motor: “el pressupost no es va tancar i evidentment, si hi he de posar diners, decideixo no fer-ho”, explicava al Diari un Llovera molt tranquil, tant, que reconeixia que “no era la il·lusió de la meva vida ser al Dakar, ho vam intentar fins al final i no va poder ser”. Però aquí no acabaven els motius per pensar que la renúncia d’enguany podia ser el preludi de noves oportunitats o, si més no, d’un període per gaudir d’un millor estat de forma i de salut. “No és un cop dur, sobretot a nivell de salut, quan torno d’allà estic tres mesos que no soc persona”. En clau d’humor, Llovera descriu la prova amb una simpatia única: “el Dakar és com un matrimoni, tu fas animalades i la parella et passa llista. Mai passa res, però sempre hi ha el típic ‘aquesta me l’apunto’, doncs el cos fa el mateix. Són 800 quilòmetres fent bots durant molts dies i això passa factura, al final et dius: val la pena?”.

Pel que fa al futur, el projecte que més l’engresca és poder ser al Mundial de Ral·li Cross, una competició que coneix perfectament i que a dia d’avui és la que té més opcions de concretar-se. Sense donar excessius detalls, l’andorrà explica que té un parell d’equips del nord interessats a comptar amb els seus serveis i es mostra content de tornar a ser entre els candidats a prendre part en l’esmentat Mundial: “em fa il·lusió, a dia d’avui és la categoria amb més futur”. Però aquesta no és l’única bona notícia per a ell, i és que els últims a trucar a la porta d’Albert Llovera han estat els membres de l’equip Yamaha Espanya, que li oferirien la possibilitat de tornar al Campionat d’Espanya de Tot Terreny al volant d’un side by side.

En aquest escenari, es fa difícil pensar en el fet que el pilot passi gaire temps aturat; les ofertes arriben i són d’allò més diverses. L’explicació a aquest fet, segons ell, rau en la versatilitat que presenta i a un atractiu que el fa espacial i gairebé únic: “soc un pilot polivalent i n’hi ha molt pocs. M’és igual pujar a un side by side que a un camió, que a un boogie, puc pilotar qualsevol cosa i m’és indiferent fer-ho sobre terra, sobre neu o sobre asfalt. De pilots així no n’hi ha gaires, i amb les meves característiques... cap!”.

Llovera ha renunciat a ser al Dakar, i ho ha fet amb la tranquil·litat d’un esportista que ja en porta cinc a l’esquena i que sap que seguirà a dalt de tot.

UN EQUIP ALEMANY LI OBRE LES PORTES DEL CAMPIONAT D'EUROPA DE CAMIONS

Una altra de les ofertes que considera Albert Llovera és la que li va fer un equip alemany fa un parell de setmanes a Madrid, al circuit de Jarama. “Estan interessats que porti un dels seus camions”, explica, i ho faria ni més ni menys que en el marc del Campionat d’Europa d’aquesta especialitat. A més, tot i que en un principi li demanaven exclusivitat, l’andorrà els ha deixat clar que no vol renunciar a poder participar en alguna de les proves del Mundial de Ral·li Cross, sempre que per dates, fos compatible amb l’oferta de l’equip alemany, que hauria acceptat la petició. Llovera explica que la sintonia és bona, “a mi em van agradar molt, i jo a ells també”. Sens dubte, aquest és un bon punt de partida.

tracking