EUROCUP

El MoraBanc no pot amb l'Estrella Roja a Belgrad

El MoraBanc va competir fins a l’últim moment, però les males decisions als minuts finals el van condemnar

El MoraBanc no pot amb l'Estrella Roja a BelgradESTRELLA ROJA

Si la posada en escena del MoraBanc ahir s’hagués de definir amb una o poques paraules, segurament hi encaixarien termes com convicció, seriositat o metamorfosi. Si toqués definir la recompensa al canvi d’imatge del quadre del Principat, podríem parlar de regust amarg, impaciència o falta de forces malgrat remar fins a l’últim sospir. La conseqüència: la segona derrota lluny del Poliesportiu a l’Eurocup; i les causes, en el cas del partit d’ahir, les trobem en un inici amb manca d’encert de cara a cistella, la voracitat de Joe Ragland al bàndol local, les concessions al rebot ofensiu i, una vegada més, la manca d’efectivitat en la presa de decisions en les accions posteriors a la recuperació de la pilota, sobretot als minuts finals.

El MoraBanc sabia que afrontava un duel dur i va saltar al parquet del Pionir amb les idees clares. Ni un matiner 14-6 en contra va fer que els tricolors renunciessin al guió: circulació molt ràpida de pilota i intensitat defensiva. Aquesta, però, amb dos punts febles: els tirs de mitja i llarga distància dels de Belgrad i massa concessions en el rebot defensiu. Era clar que caldria resistir a l’intercanvi de cops 40 minuts i Jelinek va ser el primer a posar-se l’equip a l’esquena, gràcies a un Albicy que tornava a portar la batuta de les grans nits, castigava des del triple com si llencés a la cistella del pati de casa seva. Shurna i Whittington li seguien els passos al ritme del base francès. Amb aquest escenari, els tricolors obrien un valuós forat (18-26) a l’equador del segon quart i el Pionir demanava un canvi de guió. Joe Ragland va respondre immediatament: 8 punts consecutius i una direcció elèctrica van assecar els d’Ibon Navarro, i el marcador al descans feia mal. 44-33. El base americà no ho deixaria aquí, per tant, després del descans calia reaccionar.

Rendir-se era l’última paraula que passava pel cap dels del Principat i a la represa, Dylan Ennis es va afegir a la batalla ofensiva que lliuraven Albicy, Jelinek, Shurna i Whittington. Amb ell, tot va tornar a la casella de sortida en forma de parcial andorrà, que va tancar el pivot americà amb un triple sobre la botzina del tercer període. 60-58.

Amb només 10 minuts per jugar-se, i gairebé 5.000 persones empenyent l’Estrella Roja, calia lluitar com mai i no cometre errors. El primer aspecte es va aconseguir i fins i tot hi va haver espai per a la màgia, Albicy tancava el matx amb 10 punts i 12 assistències, Ennis demostrava que anota de qualsevol manera, i Jelinek, Shurna i Whittington no fallaven, però calia calma i idees. En els minuts finals amb el partit en marges d’entre 7 i 2 punts en contra, cada pilota recuperada era or, no es podia fer malbé i aquest va tornar a ser el taló d’Aquil·les del MoraBanc Andorra, que després de saber patir, anar a remolc i posar la por al cos d’un dels grans de l’Eurocup, no va poder capgirar el resultat per culpa d’inoportunes imprecisions.

LES CLAUS

Efectivitat

L’encert en atac, Va permetre al MoraBanc respondre als parcials locals, primer des del triple i després amb opcions més properes al cèrcol. L’equip va acabar amb un 42% des dels 6.75.

El rebot

Fins a 10 rebots ofensius van concedir els d’Ibon Navarro, que van acabar amb 21 totals per 32 de l’Estrella Roja, molt superior físicament sota els taulells de les dues cistelles.

Decisions

5 pilotes perdudes, en els quatre minuts finals van ser claus per a la derrota, l’equip va acabar el partit amb 16 pèrdues, una tercera part es van produir als instants decisius.