motociclisme

Cardelús sortirà 29è a Tailàndia

Malgrat un problema amb l’embragatge va marcar un temps d’1’37”99

El pilot andorrà de motos Xavi Cardelús va mantenir la línia ascendent de divendres durant els entrenaments classificatoris d’ahir. Després d’haver tingut bones sensacions en els lliures, va ser capaç de confirmar aquest bon moment en acabar la jornada amb un temps que el va situar en la 29a posició de l’engraellat, lloc des del qual prendrà la sortida al Gran Premi de Tailàndia del Mundial de Moto 2, que es disputa avui.

Després d’una primera volta en la qual ja va rebaixar el seu millor temps al circuit de Chang, parant el cronòmetre en 1’38’’54, Cardelús encara va tenir forces per rodar significativament més ràpid. Va tancar els entrenaments classificatoris amb una volta ràpida d’1’37’’99. El pilot va superar així el francès Jules Danilo, el català Isaac Viñales i l’italià Federico Fuligni, tres dels seus rivals per a la cursa. A més, cal destacar que aquest temps el va deixar a 1’’6 de distància de la pole position, que va marcar el també italià Lorenzo Baldassarri. Una vegada acabada la sessió, el mateix Cardelús va reconèixer que estava “satisfet de la progressió; la diferència respecte als pilots més ràpids de la categoria i la situació respecte als rivals són bones.”

Tot i les bones sensacions, convé recordar que durant els entrenaments oficials el pilot de l’equip Marinelli Snipers va haver d’estar aproximadament un quart d’hora sense poder sortir a pista a causa d’un problema amb l’embragatge de la moto. Cardelús, però, manté un discurs de cara a la prova d’avui, en què subratlla que l’ajuda l’actuació dels dies previs al Gran Premi. “Puc fer una bona cursa, tinc un bon ritme i em satisfà pensar que continuo fent passes endavant,” conclou.