OLIMPISME

La torxa dels Special Olympics ja és a Andorra

Una vintena de participants han reccoregut els carrers d'Andorra la Vella amb la flama. La cerimònia d’obertura serà a les 18.30 al Poliesportiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha arribat el gran dia. La torxa dels Special Olympics ha recorregut carrers de la capital gràcies a 22 atletes andorrans, acompanyats per esportistes i polítics, que no s'ha volgut perdre l'esdeveniment. A les 10.30 la flama ha sortit des de l'Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell on una cinquantena d'alumnes han fet recolçament a la sortida dels participants. L'itinerari ha passat per diversos carrers d'Andorra la Vella fins arribar, a les 12.30, al comú de la capital, on s'ha encès el peveter instal·lat a les portes de l'edifici comunal.

Aquesta tarda es donarà oficialment el tret de sortida a l’onzena edició dels Jocs Special Olympics, que enguany acullen la Seu d’Urgell i Andorra la Vella des d’avui fins diumenge. En total hi participaran prop de 1.500 esportistes de 13 països diferents que competiran sota el lema El millor és qui ho intenta. La delegació tricolor tindrà una cinquantena de representants.

A partir de les 18.30 hores tindrà lloc al Poliesportiu la cerimònia d’inauguració dels Jocs, que tindrà molta música i animació. Hi haurà actuacions, entre d’altres, d’artistes destacats com Beth, Gisela –representant d’Andorra al Festival d’Eurovisió del 2008–, el cor Rock d’Encamp o el cor dels Petits Cantors d’Andorra i la desfilada dels esportistes participants. L’acte també comptarà amb la presència de diferents autoritats, com ara el cap de Govern, Toni Martí, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, o el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives –que serà l’encarregat d’inaugurar oficialment els Jocs–.

La torxa dels Specials Olimpics ja és a Andorra

Comencen els Jocs amb l'arribada de la torxa i la inauguració

tracking