trial

Empenta al Territori Bou

Toni Bou prepara dos cursets per a principis d’octubre, un per a gent d’Andorra i l’altre obert a tothom

Empenta al Territori BouCOMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El juny del 2017, durant la celebració de la cita andorrana del Campionat del Món, Naturlandia va inaugurar a la seva cota 1.600 el territori Toni Bou amb la presència del 24 vegades campió del món. Es va instal·lar una zona indoor per poder practicar trial i en la qual el mateix pilot pot entrenar. La idea era ambiciosa, però un any i mig després de la inauguració oficial, no se li ha pogut donar tant ús com es volia en un principi, i no ha donat el rendiment que s’esperava.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va lamentar que la instal·lació del ter­ritori Bou tenia part de culpa de les pèrdues de Naturlandia. “Teníem patrocinis previstos per cobrar al voltant del trial i per temes interns del mànager del senyor Toni Bou no ha arribat a trobar aquests patrocinadors, o no ho ha fet prou bé, i haurem d’afegir 100.000 euros més”, va assenyalar Vila el mes de juliol passat. “El fet de no haver trobat els patrocinadors condiciona Naturlandia a prendre les mesures escaients per buscar els patrocinis, que poden coincidir o no amb les de Toni Bou”, va afegir el cònsol.

Ara, amb la temporada d’aire lliure pràcticament acabada, el resident vol donar una empenta a la zona que comenci a donar els fruits que s’esperava d’ella. Bou lamenta haver-ho deixat de banda els darrers mesos a causa de la lesió que va patir el febrer, però assegura que pròximament s’anirà intensificant l’activitat. “El tema Naturlandia és una cosa que m’ha sapigut molt greu. Però arran de la lesió, amb l’equip vam posar per davant de tot la meva recuperació. Ha sigut molt complicada i ho vaig apartar. Fins i tot aquest any hi he anat a entrenar poc, però no és un tema que tingui apartat per res del món”, comenta el resident.

La primera de les accions que vol fer, a principis d’octubre, és un parell de cursets. Un per a gent d’Andorra i l’altre obert a tot­hom. “És difícil activar-ho perquè jo no tinc el temps com per dedicar-me a una escola, per tant estem intentant buscar qui pot portar-la i jo estar-hi tant com pugui”, explica Bou, que deixa clar que “jo evidentment no vull treure cap tipus de diners amb aquesta escola. Tinc una esponsorització de Naturlandia amb aquesta àrea que per a mi és fantàstica. M’agradaria crear alguna cosa per al futur, i si pot treure un benefici Naturlandia i qui porti l’escola seria increïble”.

La intenció amb aquesta proposta és impulsar pilots de trial d’Andorra amb talent, en col·laboració amb la Federació Motociclista d’Andorra. “Tindrien totes les facilitats per poder-ho aconseguir i el que em tocaria a mi és mirar qui té el talent i intentar ajudar-lo”, indica Bou. El pilot espera anar fent més cursets de trial, però una de les activitats per les quals té més demanda és fer excursions. “Hi ha molta gent que m’escriu per demanar-m’ho.” indica el pilot, que puntualitza que abans s’han de tenir els permisos corresponents, i afegeix que “crec que Andorra és un paradís, ho hem de cuidar entre tots, i penso que Naturlandia per aquesta banda pot treure molt de suc”. També explica que a part d’això està previst que es faci l’atracció Toni Bou aprofitant les motos elèctriques, que “va ser un esforç de Naturlandia”.

Tot plegat, però, s’anirà activant de manera progressiva i s’ha de tenir en compte que durant els mesos de neu i fred serà més complicat que la zona estigui activa. Amb tot, el compromís del pilot resident per reactivar la zona és màxim.

A LA RECERCA D'UN TÍTOL MÉS

La temporada del TrialGP va cloure el cap de setmana passat a Itàlia, però el curs a l’aire lliure encara no ho ha fet. Toni Bou vol assolir un títol més aquest any al Trial de les Nacions que arrenca demà a Solokov (República Txeca). Farà tàndem amb Jeroni Fajardo i Jaime Busto, que buscaran el 15è títol seguit per a Espanya en la cita per equips. Andorra també hi serà present, amb Xavi Casas, Miquel Font i Quim Altés.

tracking