Futbol

Del River a l'Encamp

Leonel ‘Pipa’ Gancedo ja es troba instal·lat al país després d’incorporar-se a l’FC Encamp. En principi estarà dintre del cos tècnic, però també té fitxa de jugador i no descarta participar en algun partit. A més, admet que li agradaria tornar a compartir vestidor amb Saviola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té 47 anys, però Leonel Pipa Gancedo està totalment en forma, com si encara estigués jugant al River Plate, a l’Argentina. Precisament en aquest club ho va guanyar quasi tot en els quatre anys que va ser-hi: cinc títols de lliga, una Copa Libertadores i una Supercopa Sud-americana. Ara, gairebé 20 anys després d’aquella època daurada a un dels clubs més importants del continent americà, el migcampista ha aterrat a Andorra, on s’ha sumat a la disciplina de l’FC Encamp.

Les primeres informacions apuntaven que s’incorporava a l’equip com a jugador, però després alguns mitjans argentins van publicar que ho faria com a entrenador, però finalment serà un jugador-entrenador. Ell mateix va explicar que “em veureu més com a entrenador perquè ja fa anys que ho soc. Hi ha també la possibilitat de jugar i poder gaudir perquè potser des de dintre es veuen millor algunes situacions”. De fet, això de compaginar gespa i banqueta no serà nou per a l’argentí, ja que l’any 2008 també ho va fer al River Plate de Puerto Rico, “una bona experiència més enllà d’haver estat campions”, recorda Gancedo.

No porta ni un mes al país, però admet que “és un plaer i un privilegi estar aquí, i me n’he endut una grata impressió”, i afegeix que “fins ara ens han tractat de manera meravellosa i només tinc paraules d’agraïment per tot el que he viscut fins ara”. Però com acaba algú com Gancedo a Andorra? Ell reconeix que “estic aquí perquè m’agrada el joc, i els que estimem el futbol, ens agrada desenvolupar-lo i viure’l on sigui”. Una altra de les claus és la presència del seu fill Tomás, que també formarà part de la plantilla encampadana.

Gancedo va coincidir durant la seva etapa al River Plate amb un altre resident il·lustre argentí, Javier Saviola, i admet que l’està intentant convèncer perquè torni a jugar a futbol. Gancedo va reconèixer que “sé que està gaudint amb el futbol sala, i tant de bo pugui estar amb nosaltres, seria un plaer i un privilegi”, i agrega que “hem jugat junts i és una persona extraordinària que m’ha demostrat la seva hospitalitat”. Però alhora que somia amb aquesta possibilitat, explica que “Saviola és un jugador d’elit que qualsevol equip voldria tenir. Ara està amb nosaltres amb el futbol sala, parlem diàriament i tant de bo es donés la seva incorporació”.

Acostumat a jugar a grans estadis, la transició cap a la Lliga Multisegur Assegurances podria ser xocant per a Gancedo, però l’entrenador-jugador ni molt menys ho veu així i assegura que “al final l’herba, sigui natural o artificial, és tota la mateixa i es juga en un ter­reny de 70x100 metres com a tot arreu. A més, als que ens agrada el joc el gaudim fins i tot a la plaça del barri perquè l’estimem”.

Demà comença la competició de lliga al país, i el Pipa té clar com es planteja aquesta estrena, i explica que “anirem pas a pas, però normalment qui juga millor és qui té més opcions de guanyar i és el que intentarem fer en el dia a dia”, i conclou que “he vist els jugadors amb una bona predisposició, i això sempre és important”.

Del River a l'Encamp

tracking