Motociclisme

Cristian España haurà d'estar un mes inactiu

El pilot andorrà es perdrà el Ral·li Panafrica, del 8 al 15 de setembre, però el seu objectiu és arribar a temps per Marroc

Cristian España haurà d'estar un mes inactiuDANI CATALÁN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seriositat de la seva lesió no li fa perdre un gram d’optimisme. Cristian España, que rebrà aquest migdia l’alta mèdica, ja compta els dies que li queden per començar el treball de rehabilitació de la seva mà esquerra. El pilot andor­rà va patir un accident dilluns practicant descens a Pal, i va haver de ser intervingut d’urgència per corregir una fractura del radi a nivell distal. “Hi havia una zona amb un parell de dorsals macos per saltar. Em trobava còmode sobre la bicicleta, i en un moment, em vaig llançar massa fort i vaig sortir una mica escopit de la part de darrere”, explica España. “La conducció canvia molt amb la bicicleta. És més inestable”, raona. Quan va voler corregir a l’aire, la reacció intuïtiva va ser posar les mans. El resultat, un tall a la dreta i la fractura a l’esquerra.

El pilot andorrà haurà d’estar un mes sense poder pujar a la moto. “Ha estat una operació delicada i la zona que tinc trencada s’ha de soldar bé perquè hi ha perill que es torni a trencar si no es manté fixa”. En tres setmanes, li extrauran el clau que li van col·locar per subjectar la zona afectada, prop del canyell, així com els punts i les grapes. En principi, la intenció dels metges és retirar-li la setmana que ve el guix i col·locar-li una fèrula amb la qual poder començar a fer algun exercici i no perdre massa muscular. La seva participació al Dakar no perilla, però es perdrà la Panafrica, del 8 al 15 de setembre. L’objectiu de Cristian España és arribar a temps per participar al ral·li del Marroc, del 7 al 14 d’octubre.

tracking