La Vuelta més 'tricolor'

16 ciclistes amb llicència andorrana participaran en la ronda espanyola

La Vuelta més 'tricolor'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que Joaquim Purito Rodríguez establís la seva residència al Principat, el 2012, la fama d’Andorra entre el món del ciclisme ha anat creixent de manera espectacular i cada cop més ciclistes resideixen al país animats per la quantitat de muntanyes que els permeten fer entrenaments de qualitat. Sis anys després de l’ar­ribada del Purito, la Federació Andorrana de Ciclisme ha expedit gairebé una quarantena de llicències de ciclistes professionals per aquest 2018, i 38 corredors corren amb llicència andorrana.

Etiquetes:

L’increment dels ciclistes residents al país ha fet que augmenti el nombre de corredors que disputen les grans voltes del món de la bici sota llicència andorrana, i la Vuelta a Espanya que arrenca dissabte a Màlaga no serà una excepció i 16 corredors competiran amb llicència andorrana. Com està sent habitual, l’equip Michelton-Scott és el que més residents aportarà a la cursa, amb els germans Adam i Simon Yates com a candidats a fer-se amb una plaça del podi de Madrid, i amb l’ajuda també de Jack Haig i Damien Howson.

Un dels màxims candidats a fer-se amb el triomf final és un dels últims corredors a establir-se al país, David de la Cruz. Amb l’absència de les grans estrelles de l’Sky, com Chris Froome o Geraint Thomas, el català serà el líder de l’equip. Amb el conjunt britànic també correrà Jonathan Castroviejo. Un altre dels candidats a ser al capdavant de la classificació és Dan Martin, que repetirà presència a la ronda espanyola.

A més del Michelton-Scott i l’Sky, els altres equips amb més d’un resident seran l’EF First-Drapac, amb Simon Clarke, Mick Docker i Dani Moreno, i el Movistar, amb Imanol Eriviti i Nelson Oliveira. Tancaran la llista de participants amb llicència del país Rohan Dennis (BMC), George Bennet (LottoNL-Jumbo), Enric Mas (Quick-Step) i Jay Mcarthy (Bora).

ABSÈNCIES DESTACADES

A més dels 16 residents que hi seran, també en destaquen uns quants que no, com el cas de Carlos Verona. El corredor del Michelton-Scott tenia entre els seus plans ser a la Vuelta i es va mostrar decebut a les xarxes socials després de no ser inclòs a la llista final. Tampoc hi serà el seu company d’equip, el colombià Esteban Chaves, que està seguint tractament mèdic a causa d’una mononucleosi.

DOBLE ETAPA AL PAÍS

La Vuelta complicarà el trànsit La Vuelta arriba al país el 14 i 15 de setembre amb una arribada d’etapa i una altra d’íntegra. Aquestes jornades provocaran afectacions al trànsit i a la mobilitat a les carreteres del país, tal com va explicar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, després de la reunió del consell de ministres. Divendres 14 de setembre l’etapa vindrà de Lleida i acabarà a la cota 2.000 de Naturlandia. El pas de la cursa (està previst que els corredors entrin al país cap a les 17 hores) farà que es talli la circulació des de la frontera hispanoandorrana fins a Sant Julià de Lòria, i a la carretera de la Rabassa. Per la jornada de dissabte 15, amb sortida a Escaldes i final al Santuari de Canòlich els talls de carretera seran més intensos. Entre les 15.20 i les 17.15 h es tancarà la circulació a la CG-2 entre Escaldes-Engordany i Canillo, i de 15 a 17.30 h no es podrà circular per la CS-101 i CS-200 (carreteres de la Comella i d’Engolasters). A la resta de vies hi haurà talls progressius entre les 15 i 18 h.

tracking