En mans de Burjanadze

La situació de Beqa i la resolució del seu contracte ja depèn només del jugador

En mans de BurjanadzeBC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’única assignatura pendent del MoraBanc Andorra en aquest inici de pretemporada és la resolució contractual de Beqa Burjanadze. El georgià, encara en procés de recuperació del genoll, no juga des de fa un any i mig i el club ja li ha traslladat l’oferta de rescissió. “Necessitem resoldre aquest tema al més aviat possible”, va indicar ahir el president de l’entitat, Gorka Aixàs. “No sé si serà qüestió de dies i tampoc ens podem posar cap termini, però –i ho dic amb la boca petita– tant de bo es pugui resoldre aquesta mateixa setmana. Seria la situació ideal, tot i que hi ha més actors implicats i no està a les nostres mans”, va subratllar. “Els timings no depenen de nosaltres i hem de tenir paciència”, va insistir Aixàs. El jugador té una proposta sobre la taula del Delteco GBC per fer les maletes cap a Sant Sebastià quan hagi quedat desvinculat del MoraBanc. Una situació que hauria de quedar solucionada en pocs dies i donar entrada a John Shurna, amb qui l’acord és total, en els plans d’Ibon Navarro. “És una llàstima el que ha passat amb Beqa. És realment desafortunat”. va sostenir resignat. “És un jugador pel qual vam apostar fort quan el vam treure de LEB i li vam fer un contracte llarg. La recuperació no s’està desenvolupant, ni molt menys, com esperàvem, i per això es busca la millor solució per a les dues parts. No ens podem permetre tenir un jugador aturat més d’una temporada. No tenim capacitat per suportar això”, va cloure Aixàs.

Etiquetes:

El president va parlar també dels objectius de cara al pròxim curs. “El primer, com sempre, és competir al màxim. Seguir a l’ACB ja és motiu de celebració per a nosaltres, però no amaguem que volem fer-ho millor que la temporada passada o, almenys, igual”. L’equip comença demà els entrenaments. “Tenim la plantilla que volíem, la veritat, sempre dintre de les nostres possibilitats. Estem engrescats. Hem tancat una bona parella de bases, hem aconseguit una línia exterior que millora la de la temporada passada i hem reunit un joc interior físic i potent. Ens queda un equip ben armat”, va explicar. Després de molts anys, vuit, aquest inici de temporada serà diferent per al MoraBanc Andor­ra. Es farà estrany mirar a la banqueta i no trobar Joan Peñarroya. “Sí, evidentment serà diferent. Hi ha canvis aquesta temporada, però no per això és un projecte menys engrescador”, va puntualitzar. “Al final, els canvis si es produeixen o passen sempre hem d’intentar que siguin per a bé i aquest no crec que sigui diferent.” El president del club va aprofitar per lloar la figura del nou entrenador, Ibon Navarro. “Tenim moltes esperances dipositades en ell. Esperem, evidentment, que ens doni també tantes alegries com ens ha donat el Joan [Peñar­roya] durant aquestes vuit temporades”.

Amistosos de pretemporada

L’equip, que va arrencar ahir la pretemporada amb la realització de les pertinents proves mèdiques i les analítiques, ja té definit el calendari de partits amistosos de preparació. El primer assaig arriba l’1 de setembre a Sant Joan de Vilatorta davant el BAXI Manresa de Joan Peñarroya. El següent, després de l’esmentat davant el Pau Orthez, l’equip s’enfronta al Joventut de Badalona a les semifinals de la Lliga Catalana (8 de setembre) i, en cas de victòria, jugaria la final el dia 9. Per acabar, tot i que encara no està confirmat, el MoraBanc s’enfronta el 20 de setembre al Tecnyconta Saragossa a l’Alguaire.

AMISTÓS DAVANT EL PAU ORTHEZ

El MoraBanc Andor­ra farà la seva posada en escena al Principat en un partit ben especial. El 6 de setembre, l’equip tricolor s’enfrontarà a l’Élan Béarnais Pau Orthez en el que serà la primera edició del Trofeu de bàsquet 40 anys d’Escaldes-Engordany. El primer assaig de pretemporada que l’equip jugarà al país es disputarà a les 20 hores al pavelló del Prat Gran i commemorarà el quarantè aniversari de la par­ròquia. El podran veure unes 800 persones i l’entrada serà lliure fins a esgotar les localitats. El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, va lliurar a la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, els primers estatuts del club, que daten del 1970, quan originàriament l’entitat es deia Club de Basket Les Escaldes.

tracking