ATLETISME

Toni Bernadó, incansable, es posa com a objectiu Montenegro

L’atleta, de 51 anys, vol fer una altra marató i la mínima als 10.000 per als Jocs dels Petits Estats

Toni Bernadó, incansable, es posa com a objectiu MontenegroFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Per a la propera temporada tinc al cap fer una nova marató i poder aconseguir la mínima dels 10.000 metres per anar als Jocs dels Petits Estats de Montenegro.” Ho afirma amb fermesa, però amb les reserves que suposen els seus 51 anys. Toni Bernadó ha acabat la temporada a un molt bon nivell, “sense cap molèstia”, i ja gaudeix d’un merescut descans. Aquest any ha assolit un rècord del món en categoria Master-50, la dels 3.000 metres, amb una marca de 8’37”41, aconseguida al Trofeu Federacions a Granollers. També va intentar, sense sort, els rècords del món als 1.500 i als 5.000 metres, on va assolir el d’Europa i es va quedar a tres segons de la millor marca mundial. “Lamentablement em vaig quedar molt a prop del rècord, tant als 5.000 com als 1.500 metres, i vaig decidir posar el punt final a la temporada en no trobar més curses a prop”, diu.

Ara, amb la satisfacció de la temporada acabada, l’atleta andorrà ja pensa en els objectius per a la propera i és on es mostra més il·lusionat. El veterà esportista no fa una marató, on ha estat cinc cops olímpic, des de la seva participació a Londres 2012 i ara pensa a tornar a disputar-ne una. “Vull preparar la marató de València, el 2 de desembre, i això implica un canvi de xip a l’hora d’entrenar”. Incombustible, Bernadó reconeix que té “ganes de tornar a preparar una marató. He de tenir la motivació necessària per entrenar tres mesos molt fort i si ho vull fer m’ho he de ficar al cap i preparar-ho amb consciència”. Tot i això, puntualitza, “no és una decisió presa al cent per cent”. “Vull intentar fer una marca digna i no anar a passejar”, sub­ratlla contundent. En cas que vegi que el cap o les cames no li responen com voldria, farà els 10.000 metres, també a la mateixa ciutat. “A València hi aniré segur i la intenció és a fer la marató, però si entrenant aquests mesos veig que no m’hi trobo bé canviaria de prova però anar, hi aniré segur.”

Insaciable, Toni Bernadó parla del seu altre gran objectiu de la temporada, estar present als Jocs dels Petits Estats de Montenegro. “Tinc al cap fer la mínima als 10 quilòmetres per anar als Jocs.” Bernadó, que va estar present a San Marino 2017, on va aconseguir un bronze, i va estar absent per lesió als Jocs d’Islàndia, intentarà al març aconseguir la mínima en aquests 10.000 metres per poder estar present a la cita de Montenegro.

tracking