Objectiu top-30

Irineu Esteve espera obtenir aquesta temporada a la Copa del Món el propòsit que va aconseguir als Jocs de Pyeongchang

Objectiu top-30Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve va arribar dimecres procedent de Suècia, de la localitat de Torsby, on ha estat cinc dies treballant en un túnel de neu. Aquesta ha estat una de les diferents etapes de què consta la pretemporada que l’andorrà té programada. L’esquiador de fons espera poder aconseguir aquesta campanya l’objectiu que la temporada passada se li va escórrer i que se li resisteix a la Copa del Món, el Top-30. “Les primeres curses són a Escandinàvia i vull veure com van. És allà on la gent està més forta i on puc veure quines possibilitats hi ha, però sí, l’objectiu és intentar el Top-30”, afirma. Un propòsit que sí que va assolir als Jocs Olímpics de Pyeongchang, quan va aconseguir la 27a posició als 15 quilòmetres estil lliure. “El balanç de la temporada passada és positiu. Va ser un bon any però tampoc el millor que podia aconseguir, perquè m’esperava una mica més”, es lamenta l’esquiador andorrà. “Tenir més presència a la Copa del Món és una de les coses que busquem. Si per resultats no ho aconseguim, és millor no estar-hi i agafar experiència a la Copa d’Europa”, sosté. La pretemporada d’Esteve segueix amb pas ferm. Una preparació que va començar al juny amb una concentració física a la Molina d’una setmana, que va combinar amb els entrenaments habituals a Andorra. Després ha entrenat i ha fet diferents testos i curses a Oslo durant cinc dies i, posteriorment, l’equip es va desplaçar a Torsby. “M’estic trobant bé, la veritat”, assenyala. L’ andor­rà analitza l’estada de proves a Oslo i indica que “a la pujada m’esperava un pèl més. D’acord que hi havia nivell de Copa del Món, però m’esperava acabar en una posició més avançada. Tenint en compte el nivell que hi havia, però, sí que hem aconseguit, més o menys, els registres que esperàvem”, apunta.

Etiquetes:

Als 60 quilòmetres, Esteve confessa que “no m’esperava res important. En roller sempre que la treballem la fem en pujada i a Oslo ens hem trobat que eren uns 60 en pla i no els havia fet mai”. “Vaig començar bé, amb el grup de davant, però cap al quilòmetre 40 vaig patir molt i vaig perdre posicions”, afirma. Tot i això, és conscient que “és ara quan hem de cor­regir coses perquè durant la temporada no ens torni a passar”.

El següent pas en la preparació és Itàlia. Al setembre, treballarà a una glacera a Passo Stelvio, a la localitat de Bormio. Posteriorment, al novembre, depenent de com es desenvolupi l’hivern i com estigui la neu, pujarà al nord o anirà cap al centre d’Europa. Ara mateix, el que encara no s’ha decidit és quan farà el debut a la Copa del Món, si a la primera cita o a la segona, a Lillehammer.

tracking