Projecte per ser a EuropaI.A.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després d’assolir l’ascens a la Lliga Multisegur Assegurances, la cúpula de l’FC Ordino s’ha arremangat i ha posat fil a l’agulla per definir el nou projecte. Un pla que s’ha començat a edificar des de la direcció i on l’entitat ordinenca, presidida per David Urrea, ha fet una reestructuració amb la intenció de dotar el club de més professionalitat. “Hem fet un esforç econòmic i humà”, comenta. En aquest nou organigrama hi ha una directora general, Mònica Sánchez, i com a directora tècnica l’ex-jugadora internacional Tània Sánchez. Paco Domingo seguirà a l’estructura tècnica.

Un projecte amb una injecció econòmica procedent d’un inversor, que el club està a punt de tancar, i que permetrà, entre d’altres coses, confeccionar una plantilla amb garanties i il·lusionant per poder lluitar per Europa. “L’objectiu és intentar assolir la classificació per a alguna competició europea, és clar. És el repte de tots el equips, però hem de ser ambiciosos”, exposa Urrea. La intenció és portar, aproximadament, una desena de futbolistes nous. “Hi ha jugadors emparaulats i engrescats amb el projecte”, afegeix. Una de les primeres renovacions és la del capità, Sebas Bertrán. El president del club ordinenc vol fer tabula rasa, oblidar certes coses del passat recent i se sincera quan recorda que “hem comès massa errades. Segueixo pensant que no teníem equip per baixar, però hi havia gent que no tenia gaire predisposició per treballar. Aquesta manca de compromís, en bona part, ens va portar a segona. I qui se senti al·ludit era perquè formava part d’aquest grup amb poca involucració i amb manca de compromís”. Precisament per aquest motiu, subratlla, “era prioritari ara, en aquesta nova temporada, envoltar-nos de gent professional i de confiança”.

Joan Mármol, l’entrenador

Un d’ells és a la banqueta. Joan Mármol es farà càrrec de l’equip durant el proper curs, juntament amb el seu segon, Gerard Garrido. Mármol ha entrenat el CF Gavà i La Jonquera durant aquest 2018, experiències amb problemes extraesportius que el van fer abandonar abans d’hora els projectes. Arriba ara a Andorra motivat pel repte ordinenc. “L’objectiu és el que més sedueix en una negociació”, assegura sense dubtar. “Andor­ra és un país petit i, segons com, hi ha gent que pot considerar-la una lliga menor, però poder anar a un club que estigui en predisposició de lluitar per Europa no es pot rebutjar.” També va destacar que els canvis introduïts al club comportaran millores al terreny de joc. “Variarà la dinàmica d’entrenaments i tindrà una línia diferent al que es fa habitualment al país.” L’staff es completarà amb un preparador físic i un fisioterapeuta que ja es troben exercint al país.

L’equip començara a preparar la temporada del retorn a la Lliga Multisegur Assegurances i a realitzar el primer entrenament el 14 d’agost. El primer assaig de pretemporada està fixat per al 19 d’agost, davant La Massana. La direcció tècnica treballa per acabar de definir el calendari de partits i per tancar més dates i rivals.

UN ENTRENADOR AMB IDEES CLARES

Joan Mármol va treballar al futbol base del Barça i és el tercer entrenador que ha dirigit més partits a la banqueta del Palamós, amb un total de 104, només per darrere de Waldo Ramos i Quique Yagüe. També ha exercit de director esportiu al degà del futbol català. Al tàndem Mármol-Garrido els agrada seduir amb la pilota i ser agressius amb ella “i sense”, intervé Garrido. “Si fas 10 passades estàs més junt i es pot pressionar més fàcil per aconseguir la recuperació”. Escola Guardiola sense embuts. Mármol també aporta que “tots els jugadors que incorporarem aniran a la definició i la idea de futbol que tenim”. L’Ordino no serà diferent a la resta en l’aspecte de barrejar gent jove i gent amb experiència. És una fusió que, sota la direcció correcta, acostuma a funcionar. Els seus equips intenten jugar bé al futbol i no amaga la fascinació que té per aquest estil. Mármol és exigent amb els seus jugadors i un entrenador a qui no li sentirem gaires tòpics. Molt expressiu i amb les idees molt clares, el nou tècnic de l’FC Ordino i el seu ajudant ja frisen per començar a treballar en aquest repte.

tracking