Thomas assalta el Tour amb victòria i lideratge

El ciclista anglès de l’Sky sacseja la carrera, aconsegueix un brillant triomf d’etapa i ja encapçala la classificació general

Thomas assalta el Tour amb victòria i lideratgeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’onzena etapa del Tour de França, la segona mànega alpina, prometia emocions fortes i no va decebre ningú. Si en l’estrena dels Alps a l’etapa de dimarts cap favorit es va bellugar, ahir el terreny donava per a atacs i acció en el primer final en alt de la present edició de la Grande Boucle. 108,5 quilòmetres entre Albertville i la Rosière que l’anglès de l’Sky, Geraint Thomas, va decidir que fos seva en un final apoteòsic. L’equip Sky va saber controlar l’etapa en tot moment i el mateix Thomas i Chris Froome van aconseguir monopolitzar-la. Abans, però, diferents ciclistes van centrar l’atenció. Un d’ells va ser el veterà Alejandro Valverde. El murcià, de 38 anys, va atacar a més de 50 quilòmetres per a l’arribada i a uns 5 per assolir el Col du Pré. Després ho va fer Tom Dumoulin, baixant el Cornet de Roselend, que es va mostrar pletòric, intractable, fins que va foragitar Valverde. L’equip Sky continuava sense perdre el pols a l’etapa, mentre que Mikel Nieve, escapat, semblava apropar-se a la victòria. En el tram final, Geraint Thomas va passar com una exhalació i es va apuntar l’etapa i el maillot groc de líder. Froome queda ara segon, a 1’25”. Dan Martin és el millor classificat dels residents a la general, desè a 3’16” de Thomas.

Avui, dotzena etapa, la que tanca la triada alpina, curta i molt dura, de Bourg-Saint Maurice Les Arcs de 175,5 quilòmetres, amb tres ports de categoria especial, un de segona i l’ascensió final a l’Alpe d’Huez.

tracking