Hoquei patins

Andorra aconsegueix el primer triomf a l'Europeu

Els gols de Gerard Miquel, Oriol Antequera i Arnau Dilmé permeten als tricolors inaugurar l’apartat de victòries (2-3)

Andorra aconsegueix el primer triomf a l'EuropeuFAH

Després d’acumular dues derrotes en els dos primers partits (0 a 11 davant la vigent campiona Portugal i 0 a 6 davant França), la selecció andorrana d’hoquei patins va aconseguir ahir assaborir la primera victòria de l’Europeu que es disputa al Palau d’Esports de Riazor, a La Corunya. Suïssa era, a priori, el primer rival amb el qual els andorrans podrien competir amb més opcions, i així va ser. Els nois de Climent Padrós es van acabar imposant als helvètics, amb remuntada inclosa, per 2 a 3.

El partit es va posar d’esquenes aviat, amb un gol del suís Rettenmund al primer minut. Els andor­rans, però, van aconseguir l’empat gràcies a una falta directa, ja a la segona part, que va transformar Gerard Miquel. Suïssa es va tornar a avançar, però la selecció no ho va acusar i va tornar a igualar el marcador (2-2), per mitjà d’Oriol Antequera, tres minuts després. A falta de poc més de vuit minuts, va arribar la sentència amb un gol d’Arnau Dilmé. El seleccionador, Climent Padrós, no amagava la seva satisfacció. “Hem fet un molt bon partit. L’equip s’ha sabut refer després d’encaixar un gol al primer minut.” El tècnic va subratllar que “era molt important guanyar i ho hem aconseguit”. Padrós va destacar que “hem tingut possessions llargues, hem generat molt i hem estat contundents”. “Suïssa és una gran selecció. Davant Portugal anaven perdent a la mitja part només per 2 a 1 i a la represa van acusar el cansament”, va sentenciar.

La selecció andorrana disputarà demà a les 12.30 h el partit amb el qual tancarà la primera fase de l’Europeu, davant Àustria. El rival dels tricolors encara no ha puntuat i tanca la classificació del grup A. Àustria juga avui davant Portugal el seu tercer partit i va perdre davant Suïssa (5-1) i ahir enfront França per 3 gols a 14.