Copa del món de BTT

Inici amb màxima adrenalina

Henrique Avancini i Alessandra Keller s’enduen les primeres finals a Vallnord en la nova modalitat de ‘cross-country short track’

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició del 2018 de la Copa del Món de BTT de Vallnord-Pal Arinsal va donar ahir el tret de sortida amb la primera final, la de la nova modalitat de cross-country short track, impulsada per l’UCI (Unió Ciclista Internacional). Aquesta disciplina agafa una petita part del circuit de cross-country olímpic, i hi participen només els 40 millors corredors de la classificació general, que havien de fer set voltes al circuit de poc més d’un quilòmetre. Els primers guanyadors de finals a Vallnord van ser el brasiler Henrique Avancini en categoria masculina i la suïssa Alessandra Keller en la femenina, en dues car­reres decidides a l’últim moment.

A la prova masculina, Henrique Avancini va aconseguir la seva primera victòria en una prova de la Copa del Món gràcies a un atac en pujada a l’última volta que va sorprendre tots els seus rivals. El ciclista brasiler va poder mantenir el ritme i va acabar creuant la línia d’arribada amb un temps de 19’53”, amb només un segon de marge respecte als seus perseguidors, Mathieu van der Poel i Gerhard Kerschbaumer. A més, el líder de la Copa del Món i vencedor la temporada passada, el suís Nino Schurter, va finalitzar en quarta posició i es manté en primer lloc de la classificació general, seguit per Van der Poel i Maxime Marotte.

Després de la cursa, Henrique Avancini va declarar que està “molt content i realment no esperava guanyar. Sí que tenia esperances de fer una bona cursa perquè estic en bona forma i m’agrada molt competir en altitud”. El brasiler també va manifestar que “això és short track i és una mica més dur, guanyar ha estat una sorpresa, però estic molt satisfet”. El rider també va parlar dels canvis de traçat respecte d’altres edicions de la Copa del Món de Vallnord, i va assegurar que “el nou circuit de cross-country és molt bo. Estic molt satisfet amb els canvis que han fet i crec que la de demà serà una cursa molt i molt bona”.

Pel que fa a la prova femenina, també va haver-hi estrena, ja que Alessandra Keller va sumar el seu primer triomf al circuit mundial amb un temps de 20’12”. L’helvètica va estar acompanyada al podi per Annika Langvad i Barbara Benko, mentre que la també suïssa Jolanda Neff, que lidera la general de la Copa del Món, va quedar-se en quarta posició, però va sumar uns importants punts en una classificació que està molt ajustada en categoria femenina.

Després de la cursa la vencedora, Alessandra Keller, visiblement emocionada, va declarar que “és una bogeria, és increïble, és la meva primera victòria a la Copa del Món i no hi ha paraules per descriure el que sento ara mateix”, i va afegir que “la clau ha sigut ser més ràpida i tenir més força a les cames”.

DOS CORREDORS EVACUATS

En una jornada amb força presència de públic i amb molt bon ambient al Pla de la Caubella, l’únic punt negatiu va ser la caiguda de dos corredors de descens que van haver de ser evacuats amb helicòpter fins a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Un dels cor­redors va patir problemes al turmell i l’altre diverses contusions i pèrdua de coneixement, però tots dos van abandonar ahir mateix l’hospital.

tracking