El tour més 'andorrà'

Fins a 14 ciclistes amb llicència de la Federació Andorrana prendran part en la sortida avui de ‘La Grande Boucle’

El tour més 'andorrà'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nòmina de ciclistes professionals que estableixen la seva residència a Andorra cada any és més gran. Enguany, la Federació Andorrana de Ciclisme va expedir un total de 38 llicències professionals, de les quals onze eren de nous corredors que havien decidit instal·lar-se al país en l’últim any, a més del director esportiu de l’equip Sky, Nicolas Portal. Des que el principal referent en aquesta matèria, Joaquim Purito Rodríguez, va traslladar-se al país, la popularitat d’Andorra entre el pilot ha crescut com l’escuma i tots ells han volgut comprovar in situ què és entrenar per les excel·lents car­reteres i muntanyes del país, a més d’aprofitar els avantatges fiscals que suposa viure aquí.

Etiquetes:

Aquest augment de ciclistes professionals que viuen al país comporta que les tres grans rondes ciclistes cada vegada comptin amb més llicències d’Andorra entre la llista d’inscrits. Aquesta setmana s’ha pogut tornar a veure al Tour de França, que arrenca avui a Noirmoutier-en-l’Île, a l’oest del país veí, amb un creixement de residents participants a la prova, amb una xifra rècord de fins a 15 ciclistes. D’aquesta quinzena de corredors n’hi ha un que encara no compta amb la llicència de la Federació Andorrana, ja que és al país des de no fa gaire. Es tracta del jove ciclista colombià del Team Sky Egan Bernal, que recentment s’ha instal·lat al país. Per tant, són 14 llicències andorranes les que prendran la sortida avui.

Entre tots ells destaquen Dan Martin (UAE Emirates) i Adam Yates (Mithcleton-Scott). Són dos dels ciclistes que més opcions tenen, d’entrada, de lluitar pel podi, tal com han demostrat anteriorment. L’irlandès es va mantenir en tot moment al Top-10 l’any passat, però una caiguda, amb lesió inclosa, li va impedir ser al podi de París. Per la seva part, després de la gran actuació del seu germà bessó, Simon, al Giro, que finalment no es va veure recompensada, Adam Yates actuarà com a líder al Mithcleton-Scott, davant l’absència d’un altre resident, Esteban Chaves, que es reservarà per a la Vuelta.

L’equip australià, que és el conjunt que més ciclistes instal·lats al país té, també comptarà amb Luke Durbridghe al Tour. No obstant això, el Movistar és qui més ciclistes amb llicència andorrana tindrà aquesta edició de Le Grande Boucle, amb un total de tres. Són Imanol Erviti, José Joaquín Rojas i la jove promesa Marc Soler. Completen la llista de resident al Tour de França Jonathan Castroviejo (Sky), Dani Navarro (Cofidis), Luis León Sánchez (Astana), Magnus Cort Nielsen (Astana), Simon Clarke (EF Education First-Drapac), Simon Gerrans (BMC), Patrick Bevin (BMC) i Koen de Kort (Trek-Segafredo). Tots ells lluitaran o bé per la general, per triomfs d’etapa, punts de muntanya o d’esprint, en el Tour més andorrà.

FROOME INICIA LA DEFENSA DEL TÍTOL

Chris Froome afronta a partir d’avui la defensa del títol del Tour de França envoltat de la polèmica pel positiu per salbutamol a la Vuelta, que l’ha estat a punt de deixar fora de la llista d’inscrits. Amb l’ajuda de l’UCI, el britànic podrà lluitar pel seu quart mallot groc de manera consecutiva, i el cinquè de la seva carrera, però tindrà al costat grans rivals, com Nairo Quintana, Tom Dumoulin, Richie Porte, Romain Bardet, Vincenzo Nibali, Rigoberto Urán, Mikel Landa i Alejandro Valverde, que aspiren a treure-li l’honor de pujar al més alt del podi de París. De moment, però, tots ells no apareixeran gaire a la part alta de la classificació general ja que la primera setmana del Tour serà més aviat tranquil·la. Avui, la primera etapa entre Noirmoutier-en-Île i Fontenay-le-Comte, està pensada per als esprintadors. Els corredors hauran de recórrer 201 quilòmetres, tots ells plans.

tracking