Política esportiva

3,4 milions en subvencions per a l'esport, un 7% més

El ministeri d’Esports destina 3.402.247,49 euros a les entitats, 224.181,49 més que l’any passat

Augmenten les subvencionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Cultura, Joventut i Esports augmentarà un 7 per cent la xifra de les subvencions a les entitats esportives en l’exercici del 2018. La xifra total per enguany serà de 3.402.247,49 euros, 224.181,49 euros més que l’any passat, tot i que a aquesta xifra s’hi ha de sumar la partida nominal dels pressupostos generals de l’Estat d’1.250.000 euros destinada al BC MoraBanc Andorra per a la plantilla professional, que situa les ajudes totals del Govern en 4.652.247,49 euros. De les 36 entitats que reben subvenció del ministeri, la majoria veuen incrementada la quantitat respecte a l’any passat (19), l’altre gran bloc és de les que es mantenen (14), i només tres veuen reduïda l’aportació del 2017.

Tal com van explicar ahir la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, els motius per reduir l’ajuda són diversos. Pel que fa al Comitè Olímpic Andorrà, el descens té lloc perquè l’any passat hi va haver Jocs dels Petits Estats i el COA va tenir una partida més elevada. En el cas de la Federació Andorrana de Wu-Shu Kung Fu, l’entitat va fer la sol·licitud fora de termini. Per últim, la Federació d’Escacs Valls d’Andorra veu reduïda la subvenció perquè el projecte Chess in School, que es desenvolupa en horari lectiu a l’Escola andorrana, serà subvencionat pel ministeri d’Educació.

Pel que fa a les entitats que veuen augmentada la seva subvenció, hi ha tres casos diferents. El primer és la celebració d’esdeveniments esportius al Principat, tal com passa amb la Federació Andorrana d’Specials Olympics, que la veu incrementada en un 214 per cent a causa dels Jocs Specials Olympics que es faran a l’octubre, o la Federació Andorrana d’Atletisme, que rebrà 72.550 euros més pensant en el Mundial de curses de muntanya que es farà a Canillo al setembre. Un altre dels casos té lloc en federacions que tenen esportistes destacats, com la de canoa-caiac, amb Mònica Dòria i Laura Pellicer, o la de taekwondo, amb Jorge González, tots ells amb opcions de ser als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, o el cas de la jove tennista Vicky Jiménez Kasinstseva. Per últim, l’altre factor per augmentar les subvencions són els programes de tecnificació que tenen algunes federacions, com ara la d’handbol, ciclisme o gimnàstica.

D’altra banda, Olga Gelabert va explicar que espera “que el nou projecte de llei de l’Esport es pugui votar com a molt tard al novembre”, fa unes setmanes es van debatre les esmenes a la totalitat al Consell General i ara segueix el seu tràmit a la comissió. El projecte de llei crearà la Fundació de l’esport, que “permetrà integrar el màxim possible d’entitats privades”, segons Gelabert, i que podrà augmentar els imports que reben les entitats esportives.

3,4 milions en subvencions per a l'esport, un 7% més

tracking