Motociclisme

Caiguda aparatosa

Xavi Cardelús cau als segons finals de la sessió de qualificació del Gran Premi d’Holanda i es fractura la clavícula esquerra

Caiguda aparatosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Cardelús va tenir ahir el seu primer gran imprevist al Campionat del Món de Moto2. En les tres experiències anteriors, havia vist com tot li havia sortit bé. Havia pogut assolir el seu objectiu d’acumular experiència i acabar les curses, sense importar massa el resultat. Però en el seu quart cap de setmana al màxim campionat, l’andorrà ha patit el pitjor que li pot passar a un pilot: una caiguda aparatosa que trenqui els esquemes.

Corrien els darrers segons de la sessió de qualificació d’ahir quan Cardelús estava fent el seu últim intent per millorar el temps i situar-se més amunt a la graella de sortida. De fet, tots els pilots estaven buscant el mateix, ja que l’entrenament havia quedat aturat a tres minuts i mig per al final per una caiguda del finlandès Niki Tuuli, fet que va provocar que quan la pista es va tornar a obrir estigués plena de pilots. Aquest factor no va incidir en la caiguda directament, però va ser en aquestes circumstàncies, és a dir, rodejat de pilots, quan Cardelús va perdre el control de la seva Kalex. Va fer algunes voltes sobre si mateix i no va poder evitar una caiguda en la qual es va colpejar fortament la clavícula esquerra i se la va fracturar.

“Ha estat una llàstima, perquè tot ha passat amb l’entrenament pràcticament acabat. Al llarg de la classificatòria havíem plantejat l’estratègia de mirar d’atacar al màxim a l’últim terç per millorar la volta ràpida que havia aconseguit a la meva primera sortida a pista. En l’última volta he mirat d’apretar al màxim, però no he pogut evitar la caiguda”, descrivia el pilot del Principat. En el moment de l’incident, Cardelús havia marcat un millor registre d’1’41’’117, uns 3,5 segons més lent que el del poleman Francesco Bagnaia. El temps de l’andorrà era molt similar al que havia assolit divendres durant els entrenaments lliures i donava a entendre que podia rebaixar algunes centèsimes del seu temps en aquell darrer intent. No obstant això, finalment la caiguda va estroncar les seves possibilitats de millorar el registre, i malauradament va fer molt més que això. Cardelús no podrà prendre la sortida en la cursa a la Catedral avui i haurà de passar pel quiròfan durant els pròxims dies a Barcelona. Ahir es desconeixia el temps de recuperació que requerirà el pilot del Principat per poder tornar als circuits. Normalment aquest tipus de lesió comporta unes vuit setmanes per sanar-se, però en més d’una ocasió s’ha vist com pilots del Mundial han tornat a pujar-se damunt de la moto en un període molt menor. La pròxima cita del Mundial és en dues setmanes a Alemanya i sembla molt improbable que Cardelús pugui gaudir en aquest escenari d’una cinquena Wild Card al Campionat del Món de Moto2. El següent Gran Premi que té previst l’andorrà és a Motorland (Aragó), a l’Europeu de Moto2, el 29 de juliol, mentre que els dos caps de setmana següents, el del 5 i el 12 d’agost, hi ha previstes dues curses més del Mundial, a la República Txeca i Àustria. La recuperació durant els pròxims dies marcarà si el pilot de l’Stylobike podrà ser en aquestes curses.

MARC MÁRQUEZ ASSOLEIX LA SEVA PRIMERA 'POLE POSITION', EN MOTOGP AL CIRCUIT D'ASSEN

Marc Márquez sortirà avui des de la primera posició al circuit d’Assen per primera vegada des que corre a MotoGP. El pilot de Cervera ja ho havia fet en Moto2, el 2012, i en 125, el 2010, però mai havia estat el més ràpid del dissabte en la màxima categoria, en la qual ja ha assolit una pole position en tots els circuits, menys al de Mugello. Márquez va haver d’esprémer al màxim la seva Honda per assolir el millor registre, que va ser d’1’32’’79, menys de mitja dècima més ràpid que el segon classificat, Cal Cruthclow. Tercer sortirà Valentino Rossi, mentre el millor resident a An-dor­ra va ser Àlex Rins, amb un cinquè millor temps, seguit de dos pilots més que viuen al país, Maverick Viñales i Aleix Espargaró, sisè i setè.

Caiguda aparatosa

tracking