curses de muntanya

Teixidó es corona a l'Olimp

L’andorrà s’adjudica a Grècia la seva primera victòria de la temporada en el marc del circuit de la Copa del Món

Teixidó es corona a l'OlimpVERTICAL KILOMETER WORLD CIRCUIT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferran Teixidó es va coronar ahir al matí a l’Olympus Vertical de Grècia, a la muntanya dels Déus de l’Olimp, en el marc del circuit de la Copa del Món de curses de muntanya. Amb aquest triomf, amb un parell de minuts d’avantatge respecte al segon classificat, va aconseguir el primer de la temporada actual. A més, va deixar enrere la quarta posició de la classificació general i es va situar al podi després de cinc proves celebrades, amb un total de 237 punts (fins aleshores comptava amb 137).

De totes aquestes va prendre part en quatre, mentre que la cita grega la va afrontar amb certs dubtes, tenint en compte que dissabte passat va haver d’abandonar a la Casamanya Extrem a causa d’una gastroenteritis. Per aquest motiu, el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va reconèixer que no estava al cent per cent. No obstant això, es va refer i en finalitzar va confessar que “venia a Grècia a puntuar. M’he trobat bé i he pogut arribar líder”.

L’andorrà hi va afegir més detalladament que “no he anat al màxim perquè des de l’inici he competit al meu ritme i, amb tot, he anat sol. Pensant ja en Canazei i la K3, no estic encara en l’estat de forma que voldria, però aquest resultat em donarà les forces que necessitava per tenir les properes cites el nivell que m’autoexigeixo”. En aquesta mateixa línia, en relació amb el Top-3 al rànquing mundial va declarar que “és un plus de motivació, ja que no és gens fàcil quedar primer”.

Una reflexió totalment encertada i de ben segur que en el moment que la feia se li va passar pel cap la segona plaça que es va adjudicar a la darrera Santana Vertical de l’illa portuguesa de Madeira amb únicament un marge de deu segons respecte al vencedor. En el seu debut del curs de principi de maig a la Trentapassi italiana va obtenir sensacions després d’una llarga lesió al genoll (uns deu mesos) i va assolir l’onzè lloc, seguidament va fallar a la Transvulcania i la Zegama se li va fer bastant coll amunt, arran que no va poder mirar més amunt del tretzè lloc.

A partir de llavors va començar a entrar en un nou panorama ascendent, que va refermar en territori grec i que mirarà d’allargar per, d’aquesta manera, tornar com la campanya anterior durant unes jornades al lideratge del Vertical Kilometer World Circuit. No va pas mal encaminat, perquè en uns 42 minuts es va ventilar els 4,3 quilòmetres, 1.024 metres de desnivell positiu i pendents del 30 per cent en alguns trams del recorregut de l’Olympus. El preparador físic de la federació, Fabrizio Gravina, ho va deixar clar: “És sorprenent la seva recuperació. Tan sols és a l’abast dels atletes d’elit.”

ELS GERMANS CASAL, AVUI A L'OLYMPUS MARATHON

Els germans Casal, Marc i Òscar, disputen avui a la ciutat grega de Dion l’Olympus Marathon. Els representants de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) miraran d’assolir bons resultats en aquesta cursa de 44 quilòmetres de recorregut, 3.200 metres de desnivell i el punt més alt en el qual es trobaran els participants serà a 2.780 metres d’altitud. En clau tricolor, els focus estaran bastant posats en l’actuació que dugui a terme Òscar Casal, ja que a final d’abril va fer història sent el primer andorrà a endur-se una prova del circuit mundial d’Sky. De la part del seu germà, alhora s’esperarà que segueixi en la bona línia.

tracking