curses de muntanya

Jornet vol ser a Andorra

L’atleta anuncia que està preparat per tornar a competir i es marca l’Skyrace Comapedrosa com a primera prova de la Copa del Món

Jornet vol ser a AndorraTWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet es va fracturar el peroné i es va luxar el turmell durant la Pierra Menta del mes de març. Una caiguda va impedir que s’adjudiqués el triomf per cinquena vegada en una de les proves de referència de l’esquí de muntanya i a més li va trastornar els plans de cara a la temporada d’estiu. Durant aquests tres mesos l’atleta català ha mantingut la incògnita respecte a si arribaria a realitzar alguna cursa de muntanya o quan ho faria. Ha estat centrat de ple en la recuperació i volia veure quines sensacions tenia abans de concretar qualsevol cosa sobre el seu futur.

Finalment, després de trobar-se en bones condicions en els dar­rers entrenaments que ha realitzat, el català va anunciar ahir a través de les xarxes el calendari que té previst fer aquesta temporada si el seu estat físic li ho permet. Entre les múltiples proves que es va posar com a objectiu hi havia l’Skyrace Comapedrosa del 29 de juliol vinent. Aquesta és la primera de les curses de la Copa del Món que Jornet s’ha marcat, per la qual cosa completarà el seu retorn al circuit de les Migu Run Skyrunner World Series a Andor­ra, a la prova de 21 quilòmetres.

Abans, Jornet durà a terme el seu retorn oficial a la Mont Blanc Marathon de l’1 de juliol, que està enquadrada en el circuit de les Golden Trail Series, el principal objectiu que s’ha marcat. A partir d’allà, el corredor veurà com evoluciona de la lesió per seguir fent les altres proves que ha previst. “La recuperació és un camí llarg així que de moment aniré a Chamonix per disputar la Mont Blanc Marathon i després, escoltant el meu cos, pas a pas a les properes curses”, va escriure el corredor a les xarxes.

El català no competeix en la prova andorrana des de l’any 2009, tot i que sí que ha disputat curses en territori andorrà en la temporada d’hivern vàries vegades durant aquest període. El seu retorn al Principat a l’estiu suposa la cirereta a un cartell de luxe d’inscrits d’aquesta edició. Entre els corredors confirmats hi ha el guanyador de l’Skyrace Comapedrosa passada, el jove Jan Margarit, considerat com el relleu de Kilian Jornet. S’hi afegeix el segon classificat de la prova del 2017, l’italià Marco de Gasperi, a més d’altres noms com els de Zaid Ait Malek, Dmitry Mityaev, Pere Aurell o Kiril Bikolov. Tampoc hi faltaran els germans Òscar i Marc Casal pel que fa a la representació andorrana.

Això quant a la participació en categoria masculina, però en la femenina el cartell tindrà encara més noms. Shiela Avilés tornarà per intentar revalidar el triomf de l’any passat, així com l’entrenadora de la Federació Andorrana d’Esquí Laura Orgué, que va ser segona. Enguany també pujaran al cel d’Andorra Núria Picas i Emelie Forsberg, que conformen una llista que ha hagut d’ampliar el seu límit de participants dels 400 als 600 després d’haver tancat les inscripcions aquesta setmana.

FERRAN TEIXIDÓ I ELS GERMANS CASAL, A GRÈCIA PER A UNA NOVA CITA DE LA COPA DEL MÓN

Ferran Teixidó i els germans Òscar i Marc Casal van viatjar ahir a Grècia, on demà i dissabte disputaran una nova cita de la Copa del Món . El primer a entrar en acció serà Teixidó, que haurà de completar els 4,3 quilòmetres i 1.024 metres de desnivell positiu de l’Olympus Vertical. L’andorrà ve d’abandonar la Casamanya Extrem de dissabte passat per una gastroenteritis i és conscient que no està al seu millor nivell. “L’objectiu és puntuar el màxim. Encara no m’acabo de trobar com volia. Em falta un plus, però espero tenir-lo cap al juliol, que tinc tres proves molt seguides i seran les més decisives per a mi. Espero estar al màxim allà”, explica Teixidó, que actualment és quart a la classificació general i no descarta entrar al Top-3 en aquesta prova.

Per la seva part, Marc i Òscar Casal afrontaran dissabte l’Olympus Marathon, de 44 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell. Serà la segona prova que faran en una setmana.

tracking