Curses d'obstacles

Impacte milionari

Des del comú d’Encamp i la direcció de l’Spartan Race pronostiquen que el retorn econòmic de la cita estarà novament per damunt del milió d’euros

Impacte milionariFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Spartan Race Andorra-Encamp dona aquest matí el tret de sortida a Grau Roig amb l’al·licient de la disciplina de l’Ultra, a més de la Beast i l’Sprint, i continuarà demà amb altres categories de menys quilòmetres i l’Spartan Kids. Tal com va succeir en la passada edició tricolor, de ben segur que aquest esdeveniment torna a quedar-se amb el títol del que té més tirada d’aquí pel que fa al nombre de participants. Un total de 4.000 espartanes i espartans de 39 nacionalitats diferents gaudiran i patiran durant el cap de setmana. I aquests, més els seus acompa-nyants (entre 2 i 4 persones més), provocaran que l’Spartan reporti novament un retorn econòmic milionari per al país.

De fet, mentre ahir s’estaven entregant els dorsals a la sala de festes del complex esportiu i sociocultural d’Encamp, la frase més escoltada entre els presents era: “està pràcticament tot ple per dormir i els restaurants tampoc tenen taula”. En relació amb la xifra que probablement donaran les parts implicades al balanç, el director de l’Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, va augurar que “proporcionalment estarà en 1,2 milions d’euros”.

La temporada anterior els 4.700 i companyia van fer que se superés el milió i mig, i per tant “són 700 menys, i quan estàs parlant de 4.000 inscrits, doncs més o menys estarem sobre de la mateixa quantitat o potser una mica més cap a baix”, va pronosticar també el conseller de Joventut, Esports i Turisme de la parròquia encampadana, Xavier Fernández. Al que hi va afegir que “superarem els 10.000 visitants al Principat. La seva presència es notarà moltíssim”. Enguany la participació d’andorranes i andorrans ha crescut un pèl, i s’ha passat d’un centenar a 150, i al respecte Sanz va comentar que “encara tenim pendent aquest públic, que és cert que ha pujat, però no és suficient quant a proporció tenint en compte la gran quantitat de gent que practica esport”.

D’altra banda, un dels que no falla a l’Spartan Race és Jürgen Espejo, que es convertirà en el primer esportista nacional a competir a les quatre disciplines. El protagonista va parlar de “ganes i il·lusió” i va dir que sobretot “espero acabar l’Ultra i si pot ser amb una bona marca”. Un objectiu realment complicat, no només per a ell, sinó per a tothom, ja que el director va indicar que “hi ha gel i segurament plourà. No obstant això, l’inconvenient per excel·lència serà, sense cap mena de dubte, el fred. En qualsevol cas és part de la història o de la bellesa”. El repte és apassionant per als amants dels esports, ja que per exemple, hi ha un tram (Ultra) en què els corredors estaran a 2.600 metres. “Els espartans ens movem per l’èpica”, va sentenciar Ángel Sanz.

ENTREVISTA AMB FRAN MARTÍNEZ, Espartà amb #ProyectoDaniel

“La intenció és ajudar les famílies”

Quin és el repte solidari que hi ha al darrere de la seva participació?

Fa cinc anys que el meu fill va morir, amb només un any i mig, d’una malaltia sense diagnosticar. De les anomenades rares. I després d’una llarga travessia pel desert vaig descobrir el món de l’Spartan Race.

I aleshores es va posar en contacte amb l’Ángel Sanz?

Abans vaig decidir aprendre i conèixer a fons aquest tipus de curses d’obstacles i de cara a aquest any li vaig plantejar el desafiament de competir per provar-me en relació amb el meu poder mental i capacitat de superació.

Com va sorgir la campanya ‘#ProyectoDaniel’?

En un primer moment li vaig proposar fer quelcom per la Federació Espanyola de Malalties Rares a través de per exemple un documental. La meva intenció és ajudar famílies que tenen el mateix problema i així els més petits puguin tenir teràpies fisiològiques o estimulants. Estic fent aquest repte durant tota la temporada.

Havia estat a les dues passades edicions andorranes de l’Spartan Race?

L’anterior del Campionat d’Europa no, però a l’estrena sí i vaig acabar molt satisfet.

tracking