Bàsquet

Blazic aprofita el trampolí

El curs de l’eslovè no ha passat desapercebut de fronteres cap a fora i Francesc Solana entén que tingui pretensions d’Eurolliga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaka Blazic va rebre ahir de la mà de l’entitat bancària MoraBanc el premi com a jugador més solvent de cada jornada de la Lliga Endesa. Succeïa així en aquest guardó el pivot georgià Giorgi Shermadini gràcies als vots d’una afició que s’ha deixat guiar pels seus números damunt del parquet. L’home més ben valorat del Bàsquet Club MoraBanc Andorra, tenint en compte tots els xocs disputats en lliga, ha estat el base madrileny Jaime Fernàndez, amb una mitjana de 12,8 crèdits per a cadascun. Ara bé, Blazic el segueix de prop, amb un 12,5. En tot cas, un cop acabat el curs, els temes de despatxos estan més que mai a la palestra, els telèfons bullen i el que més interessa és saber quina plantilla i cos tècnic hi haurà la pròxima campanya.

La continuïtat o no de Joan Peñarroya no es va tocar massa en profunditat (ben complicada), mentre que el director general, Francesc Solana, va declarar sobre l’aler eslovè que “crec que al final ens ha ajudat molt, s’ha refet una mica d’aquests dos anys dolents que va tenir al Baskonia, ha fet una temporada realment bona i aquesta l’ha posat en un escenari que de cara a l’any que ve estic segur que el seu pensament és estar a un equip que pugui arribar a guanyar títols i jugar l’Eurolliga”. Unes paraules fermes amb la seguretat de Solana, que per tant, deixen més que evident que és pràcticament impossible que l’esportista segueixi a les files del MoraBanc Andorra. Més que res per una qüestió d’objectius i ambicions. No obstant això, com sempre en aquests casos, el protagonista es va curar en salut no tancant de cop la porta del Principat tot dient que “del meu futur no en sé res de res, però és clar que si em volen Andorra és una opció més”, al que hi va afegir que “ara em centro en la selecció eslovena i en relació amb el quan prendré una decisió tampoc puc especificar, ja que en aquest món de negociacions tot canvia en un dia. He de reunir-me amb el meu agent perquè m’expliqui les opcions que tinc, i estic a l’expectativa”. Sense cap mena de dubte, el conjunt tricolor es va reconfirmar durant l’acte com una entitat de les denominades col·loquialment trampolí. Jaka Blazic no va parlar directament de sortida, malgrat que indirectament sí.

Creus que aquest club és el millor per tornar a les agendes dels grans? “Per descomptat. Ho recomano a qualsevol jugador i especialment treballar sota les ordres d’aquest entrenador, Joan Peñar­roya, i el seu staff. Estic veritablement agraït a ells, ja que em van donar l’oportunitat que necessitava i he gaudit moltíssim jugant aquest any”, va indicar, i va esplaiar-se més amb la recomanació: “si hi ha algú que porta temps sense una temporada cor­recta o necessita millorar quelcom que vingui. Serà l’elecció adequada, ja que no t’has de preocupar per res, tens el suport d’absolutament tothom i això és important per anar agafant confiança”. En definitiva, que les seves sòlides xifres al país no han passat desapercebudes i té núvies força interessants. Com Shermadini ha aprofitat l’efecte resurrecció que aporta a alguns privilegiats el BC MoraBanc Andorra.

Full de ruta

“És clar que com a equip aspiràvem a més del que hem fet aquest curs. Els passets són difícils, costa créixer i estem lluitant contra sis o set pressupostos que són bastant més alts que el nostre”, va assenyalar un Francesc Solana que treballa en el nou projecte. Va dir que no té cap decisió presa, simplement va exposar que no ha rebut interès per Andrew Albicy i que Przemek Karnowski compta amb clàusula de rescissió.

Blazic aprofita el trampolí

tracking