ACB LLIGA ENDESA

El jugador clau

L’afició del Poliesportiu ha de ser avui més que mai el sisè home. El MoraBanc espera gairebé el ple malgrat que el partit és entre setmana i aviat.

El jugador clauFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Allò d’el sisè home és l’afició serà avui més important que mai. El MoraBanc ha demostrat en múltiples ocasions que el Poliesportiu d’Andorra és una de les pistes més complicades de tota la Lliga Endesa. I la clau és l’afició. És cert que hi ha altres factors que influeixen, com ara les hores d’autobús que han de fer tots els equips per arribar al Principat o que les parets del pavelló tenen un ressò que ajuda. Però al final el que és clar és que el conjunt del Principat és un dels més difícils de guanyar a domicili de l’ACB. I el primer motiu és la gran afició. Els resultats ho deixen ben clar i és que els tricolors només han perdut sis partits en les dues últimes temporades a casa, els dos de la 2016-2017 contra Baskonia i Reial Madrid, i els quatre de la present contra Fuenlabrada, Baskonia, de nou, Burgos i Obradoiro. Amb els 34 enfrontaments d’ACB que ha disputat en aquest període de temps, suposa més d’un 80 per cent de victòries a casa en els darrers dos anys. A més, entre aquests 28 triomfs a casa en dues campanyes han caigut equips d’Eurolliga, com l’FC Barcelona Lassa, el Reial Madrid, el València o l’Unicaja, tots ells en dues ocasions.

Amb tot, les estadístiques no signifiquen gaire perquè cada partit és un duel nou. Tot i això, queda reflectit que l’afició juga un paper vital en el conjunt dirigit per Joan Peñarroya i avui, contra el Barça, en un dels partits més importants de la història de l’entitat, aquest factor serà vital novament. El club espera un ambientàs, és a dir, el ple o gairebé el ple, per al duel d’avui, tot i que es disputi entre setmana i a una hora difícil en què molta gent encara no haurà sortit de la feina o ho haurà fet poc abans. Ahir al vespre encara quedaven uns centenars d’entrades, que són poques per a un pavelló petit i que s’omple fàcilment.

Es faci el ple o no, els que hi hagi hauran d’actuar una vegada més com a sisè jugador. “Teníem un bon suport a Barcelona i espero un gran suport aquí, com sempre. Segur que ens ajuden”, va comentar ahir en roda de premsa Oliver Stevic. També Peñarroya va parlar de l’afició, sobre la qual va comentar que “sabem que la gent estarà entregada com ho ha estat tota la temporada”. Com l’equip, l’afició haurà de fer tot el que ha fet durant el curs per assegurar el triomf.

tracking