Disculpes i indignació

El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, censura el comportament dels tricolors un cop acabat el matx de Màlaga

Disculpes i indignacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador de l’Unicaja de Màlaga, Joan Plaza, es va enfundar la granota de periodista la nit de dissabte passat durant la seva intervenció postmatx. El barceloní va engegar explicant una situació de merder que es va donar en finalitzar el duel dels malaguenys i el Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra i a la qual cap càmera va tenir accés. En el curt trajecte pel túnel de vestidors es va viure tensió, amb paraules desafortunades i alguna destrossa que altra protagonitzada principalment pels tricolors degut a una darrera decisió arbitral que consideren equivocada en relació a una falta en atac d’Albicy sobre Sasu Salin que hauria d’haver suposat l’empat a 85 i un tir lliure addicional per al menut base francès.

Etiquetes:

És evident que aquest tipus d’actes no s’han de produir mai de la vida pel bé i el futur de l’esport en general, i en aquesta línia es va posicionar el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, que va assegurar ahir que “són coses injustificables sempre. Passen a dues-centes pulsacions quan acabes de rebre segons quin arbitratge. En tot cas, vaig telefonar immediatament al president del rival per demanar-li disculpes i oferir-me a pagar els desperfectes i em va respondre que no em preocupés, que no hi havia cap problema i que a vegades succeïa això”. Per tant, les paraules de Plaza van sorprendre, i molt, al conjunt andorrà, ja que moments així n’hi ha a palades al llarg de la temporada, i si surten a la llum és bàsicament perquè dues persones arriben a les mans i els mitjans ho filtren.

“Els àrbitres ens van influir, tot i que no és el que tinc més entre cella i cella. Em va tocar força més la moral la roda de premsa del seu tècnic, ja que prou feina hauria de tenir”, va explicar Aixàs, segons el qual segur que Plaza “ho va utilitzar com a excusa o com a atura-cops, ja que li van regalar el partit, i com que me l’han regalat declararé que ells trenquen coses i d’aquesta manera la gent no s’hi fixa. El normal és que es quedés en un tema de vestidor”. Com a curiositat, l’1 d’abril Joan Plaza es va queixar iradament després de caure davant el Reial Madrid a casa tot dient que “el nivell d’exigència d’un costat a un altre és ben diferent, però s’ha d’estar cada setmana protestant a altres llocs perquè ho facin millor”.

Pel que fa a aquestes declaracions, el màxim dirigent dels andorrans indica que “des d’aquell dia ha passat el que ha passat. Per exemple enfront el Barça Lassa [15 d’abril] també li van regalar l’enfrontament. Sense fer cap anàlisi exhaustiva, amb memòria curta, li han regalat dos xocs i sense aquests potser l’Unicaja no estaria al play-off”. En la cita contra els blaugrana, una falta en atac inexistent provocada per Alberto Díaz va aixecar la polèmica amb el marcador 80 a 78, ja que Víctor Claver va anotar de 2 a escassos segons d’acabar i hauria pogut posar el 80 a 81 des de la línia del 4’60. En qualsevol cas, Aixàs va deixar clar que “no tenim mals arbitratges i des del campo atrás de la Copa fins dissabte no havia dit res més. No soc un queixós”. Pel que fa al “pregunta’t per què et remunten 20 punts” de l’entrenador dels andalusos, va replicar que “hi ha una antiesportiva més que discutible i la tècnica posterior per protestar. Tenen mèrit de remuntar-nos els 10, no pas els 19 i mai de la vida és falta en atac”.

El setè lloc és d'Eurocup

Des de l’entitat s’espera que els de Joan Peñarroya finalitzin la fase regular en setena posició [o millor], ja que aquesta té el premi de l’Eurocup. En el supòsit que quedessin vuitens i l’Iberostar Tenerife optés per la Champions, la plaça seria andorrana.

tracking