Esquí

A seguir picant pedra

Andorra es queda sense la Copa del Món masculina del 2021 en favor de Bansko (Bulgària), que era la favorita

A seguir picant pedraGRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra no acollirà cap cita de la Copa del Món masculina el 2021. Així es va decidir al congrés de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), que té lloc fins avui a Costa Navarino (Grècia). Com era d’esperar, finalment la favorita va ser Bansko (Bulgària), que es va adjudicar la cita en detriment del Principat. Precisament, l’estació búlgara aspirava juntament amb Lenzerhaide (Suïssa) a organitzar les finals de la Copa del Món del 2021 i com que va ser aquesta segona qui se les va endur, Bansko va rebre com a consolació la cita masculina. La mateixa estació de Bulgària es va quedar sense les finals de la Copa del Món del 2019 que es va adjudicar Andorra, fet que també es va tenir en compte.

Sent conscients de tot plegat, des de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) s’entenia la decisió, que ja preveien. “Si mirem enrere, nosaltres vam guanyar una primera batalla per les finals del 2019 i era de preveure que els donarien aquesta Copa del Món”, va assenyalar el director tècnic de la FAE, Carles Visa, que també va destacar que Bansko organitzarà el Mundial júnior, un altre punt que la FIS tenia en compte.

Haver-se quedat sense la Copa del Món masculina del 2021, però, no va fer que la federació fes un pas enrere, sinó més aviat el contrari. Vol seguir treballant i picant pedra per tenir més cites del circuit mundial en un futur. El proper congrés FIS és en dos anys a Marràqueix (Marroc) i allà preveu seguir optant a organitzar una prova de la Copa del Món masculina d’una disciplina tècnica de cara al 2023 o el 2024. “Ara hem de continuar treballant per intentar mantenir la freqüència que tenim de Copes del Món. Ja ens va bé estar en un període de cada tres o quatre anys i si podem aspirar-hi el 2023 o 2024 estarem dins d’aquesta freqüència. Ja ho veurem quan toquin els nous calendaris”, va assenyalar Visa, que va afegir que “no descartem que ens toqui alguna prova a nosaltres abans si hi ha alguna baixa, situació que és difícil perquè els calendaris ja estan fets. És per suposar”.

Mentrestant, Andorra sí que podria organitzar una altra prova tècnica de la Copa d’Europa entre les temporades 2019-2020 i 2020-2021. El calendari encara no s’ha tancat definitivament i es farà durant els propers mesos, i previsiblement en la reunió anual que es fa a principi de curs, cap a l’octubre, se’n podria saber quelcom. “En el circuit de la Copa d’Europa som un dels candidats més forts, haurem de veure què fem de cara als propers calendaris”, va exposar un Visa confiat.

El congrés FIS també ha servit a la FAE per signar els convenis de col·laboració amb les federacions d’Espanya i França, i d’aquesta manera seguir treballant junts. A més, s’ha fet un balanç de les finals de la Copa d’Europa del 2018, en el qual hi va haver unanimitat a destacar “una excel·lent organització”, segons van asse­nyalar des de la FAE.

També es va fer una reunió amb el president de la FIS, Gian-Franco Kasper, per comentar l’evolució de les obres de la plataforma de l’Avet i els preparatius de les finals del 2019. Serà cap a l’octubre, però, quan la plana major de la FIS visitarà Soldeu de manera oficial per veure-ho tot in situ. En aquest sentit, cal recordar que tot i haver-se quedat sense Copa del Món el 2021, Andorra té a menys d’un any vista l’esdeveniment més important de la història pel que fa a país i si tot surt segons el previst de ben segur que el proper congrés FIS Soldeu tornarà a ser escollida com a seu d’una Copa del Món.

COPA DEL MÓN

El quilòmetre llançat segueix

Durant el congrés FIS a Grècia també es van confirmar les dates de les dues proves de la Copa del Món de quilòmetre llançat que s’han de celebrar a Andorra, concretament al sector de Grau Roig de Grandvalira. La FIS va fixar les competicions de velocitat per al 12 i el 13 d’abril del 2019, mentre que els entrenaments oficials estan previstos per als dies previs, és a dir, el 10 i 11 d’abril de l’any que ve.

tracking