cursa d'obstacles

Més de 3.000 espartans

L’Spartan Race d’Encamp es consolida amb més de 3.000 inscrits a cinc setmanes de fer-se i sense tenir el Campionat d’Europa

Més de 3.000 espartansFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 3.000 persones de 45 nacionalitats ja s’han inscrit a l’Spartan Race d’Encamp, que arribarà al país per tercera vegada els dies 16 i 17 de juny. Encara falten més de cinc setmanes per a la disputa de la prova i la previsió de l’organització és que finalment s’acabi arribant als 3.500 participants. Hi ha menys inscripcions que l’any passat, una circumstància lògica ja que enguany la cita andorrana no serà Campionat d’Europa, com sí que ho va ser el 2017, però si s’agafa com a referència l’any 2016 (primera presència espartana a Encamp), l’augment és notable, ja que a l’estrena hi va haver 2.000 espartans a les proves disputades a Grau Roig.

El mes de setembre passat, quan va acabar l’edició del 2017 i va ser hora de fer balanç i mirar cap al futur, des de l’organització es va demanar que Andorra Turisme s’impliqués més econòmicament, i ja llavors durant els primers contactes la parapública ho va acceptar. El comú d’Encamp aporta 60.000 euros (i 20.000 més en logística de neteja, lampisteria o serveis d’aigües), i Andorra Turisme n’aportarà enguany 90.000, quan l’any passat n’havia posat 40.000. Pel cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, “que Govern es vinculi amb aquest tipus d’esdeveniments és una mostra que estem apostant per coses que funcionen i que estan aportant turisme al país, que és l’objectiu que tots perseguim”. De la seva banda, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, també va explicar els motius per seguir lligats a l’Spartan Race i augmentar-ne l’aportació, i va assegurar que el principal “són les dates, ja que al juny ens faltaven activitats esportives o artístiques quan encara no és un període massa turístic”, i en aquest sentit va agregar que “Grau Roig és una zona molt potent a l’hivern, però amb poca activitat a l’estiu”. Per últim, Budzaku va declarar que “Spartan Race és una marca molt consolidada internacionalment i porta molta gent, no només participants, sinó també famílies”.

L’ultra, la principal novetat

A l’Spartan Race 2018 d’Encamp repetiran les curses Sprint, Súper i Beast respecte a l’any passat, i la gran novetat serà la prova Ultra, que tindrà 50 quilòmetres i una seixantena d’obstacles. Serà el primer cop en tot el circuit que es pugui fer una prova així, i serà gràcies a les característiques d’Andorra. El director d’Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, va admetre que “Andorra és única i les zones que tenim ens ofereixen moltes opcions”. A més, va manifestar que “l’any passat vam fer una ultra, però era fent dos cops el recorregut de la cursa Beast, i enguany podrem fer per primer cop una cursa llarga sense haver de passar dues vegades pels mateixos obstacles”.

L’altra gran novetat seran les activitats paral·leles que es faran des del dijous d’aquella setmana, com un entrenament espartà en què participaran 340 escolars d’Encamp i el Pas de la Casa. A més, des de l’organització, Ángel Sanz va explicar que un dels objectius és “potenciar l’espai del festival i ens agradaria que els comerços locals s’hi animessin”, i per últim va afegir que també “hi haurà un salt de qualitat pel que fa al marxandatge”.

Voluntat d’allargar la relació

El contracte amb l’Spartan Race finalitza l’any 2019, però totes les parts van mostrar la seva predisposició a seguir més enllà d’aquesta data. Jordi Torres va afirmar que “la nostra voluntat és donar-li continuïtat, i intentarem que l’Spartan no acabi l’any vinent i que segueixi”. De la seva banda, Ángel Sanz va manifestar que “Encamp ha de ser referència mundial espartana”, i va agregar que “normalment cada tres anys canviem de seu, però aquí no ho apliquem perquè Andorra ens dona la possibilitat de fer una cursa nova durant deu anys”.

tracking