ral·licròs

LLovera, motivat pel retorn al Mundial

Torna a la segona categoria del certamen, a la qual ja va participar el 2016

LLovera, motivat pel retorn al MundialFOTOESPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Llovera torna el cap de setmana vinent a una competició que li resulta familiar, el Campionat del Món de ral·licròs, concretament en la segona categoria d’aquest certamen, Rallycross2 (RX2). El pilot ja hi va participar l’any 2016, que va disputar tres curses, i enguany tornarà a formar-ne part amb el seu equip de sempre, PCR Sport i Guidosimplex, que han treballat per tenir enllestida una mecànica competitiva per al Fiat.

L’estrena d’aquesta temporada al Rallycross2 serà al circuit Jules Tacherny, un traçat situat a la localitat belga de Mettet, que té poc més d’un quilòmetre de recorregut. Concretament el traçat consta de 1.149 metres amb una majoria d’asfalt (el 61 per cent del total) i amb la resta de terra. L’activitat a la pista començarà demà amb les sessions d’entrenaments lliures i també durant la jornada de demà es farà la primera de les mànegues qualificatòries. Entre aquesta i les altres tres tandes qualificatòries s’elaborarà una classificació en què els 12 primers es repartiran per disputar les dues semifinals, i els tres millors de cadascuna d’aquestes dues curses accediran a la primera final de la temporada.

Albert Llovera no va poder anar al Ral·li Dakar d’enguany per lesió, però en aquest inici de curs va participar a les GSeries, una competició que admet que l’ha ajudat a preparar-se pel Mundial de ral·licròs: “L’experiència de les GSeries al volant del Giand va ser un primer pas important de preparació, tot i que no teníem del tot definida la nostra presència al campionat.” Sobre la feina prèvia al campionat, el pilot va admetre que “la major part del treball es va centrar a ser més efectius al moment de la sortida, un moment determinant. Hem instal·lat una solució tècnica a la palanca del fre de mà, que em permet controlar l’embragatge i el gas quan el semàfor es posa en verd”.

A més de Bèlgica, el Mundial d’RX2 també anirà a Anglaterra, Noruega, Suècia, Canadà, França i Sud-àfrica, i sobre les possibilitats de cara a la primera cita, Llovera es mostra motivat i creu que “els testos que hem fet fins ara ens han donat resultats positius i estic convençut que ens ajudaran a començar les curses sense perdre temps respecte als rivals”.

tracking