Duel clau amb premi

El MoraBanc Andorra podria classificar-se matemàticament per al play-off aquest diumenge si guanya i es combinen altres resultats

Duel clau amb premiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra disputa diumenge, contra el Delteco GBC de Guipúscoa, un partit clau en busca de l’objectiu de ser per segona temporada consecutiva al play-off de la Lliga Endesa; a les 12.30 hores al Poliesportiu. Un triomf contra l’equip basc deixaria la presència dels tricolors entre els vuit primers en finalitzar la competició pràcticament lligada. A més, en funció dels resultats dels rivals directes dels del Principat, que juguen duels contra adversaris complicats el proper cap de setmana, els de Joan Peñarroya deixaran els deures fets quan encara mancaran dues jornades per finalitzar la fase regular.

Etiquetes:

Amb Madrid, Barça, Baskonia i València matemàticament classificats per al play-off, queden per decidir quatre places per a set equips, i tot i les dues derrotes consecutives i les males sensacions de l’última setmana, el MoraBanc Andorra ho té prou bé per assolir l’objectiu diumenge. Més enllà de Gran Canària i l’Unicaja, just per sobre dels andorrans amb una victòria més, els tricolors tenen l’average guanyat amb tots els rivals directes que té per sota (Tenerife, Múrcia, Fuenlabrada i Estudiantes), fet que es presumeix clau en aquest tram final de la lliga. A hores d’ara els de Peñarroya tenen un triomf (més l’average) respecte a Tenerife i Múrcia, i dos (que en realitat serien tres) sobre Fuenlabrada i Estudiantes. A més dels desempats individuals, en pràcticament la totalitat d’hipotètics triples, quàdruples o quíntuples empats, el MoraBanc acabaria entre els vuit primers en llocs de play-off.

Perquè el MoraBanc Andorra tanqui la jornada 32 classificat matemàticament per al play-off, fan falta dues coses. La primera i més important és que els tricolors deixin enrere les dues derrotes consecutives en Lliga Endesa i superin el Delteco GBC, que ja no s’hi juga res ni per dalt ni per baix, al Poliesportiu, i a partir d’aquí, els homes de Joan Peñarroya necessitarien les derrotes dels seus perseguidors. La primera combinació, i la més senzilla, és que el Tenerife perdi a casa contra l’FC Barcelona Lassa, que juntament amb la victòria tricolor certificaria la plaça de play-off. L’altra probabilitat no és tan fàcil, ja que es veurien més equips implicats i no n’hi hauria prou amb només un marcador, ja que, a més del triomf dels tricolors, l’UCAM Múrcia hauria de perdre a casa contra el Reial Madrid, i o Estudiantes o Fuenlabrada també haurien de caure derrotats. El conjunt col·legial visitarà La Fonteta per enfrontar-se al València Basket, mentre que el Fuenlabrada jugarà a la pista del Divina Seguros Joventut, que encarà no té la permanència tancada al cent per cent, però que és un dels equips més en forma de la Lliga Endesa després de guanyar sis dels seus últims set partits.

A l’altre extrem, en cas de victòria andorrana que no vingui acompanyada amb derrotes dels rivals, o en cas de caure a casa contra el conjunt basc, la classificació per al play-off haurà d’esperar, i els tricolors s’ho jugaran tot a les dues últimes jornades amb el desplaçament a Màlaga i la visita del València. Joan Peñarroya va comentar dissabte, després de caure a Barcelona, que “les sensacions són dolentes, tot i que en set dies no pot canviar una campanya de ser fantàstica a una castanya”. Doncs l’equip té diumenge una oportunitat immillorable per canviar aquestes sensacions.

tracking