futbol sala

Saviola vol seguir

L’argentí celebra haver trobat la felicitat al país jugant a l’FC Encamp i espera poder disputar la UEFA Futsal Cup

Saviola vol seguirCOMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javier Saviola ha mostrat en comptades ocasions el seu amor per Andorra des que hi va fixar la seva residència el 2016. Hi està molt a gust i això ha fet que s’hagi implicat en diverses activitats esportives del país. Primer, va formar part de l’equip tècnic de l’FC Ordino de la lliga de futbol. Després, una vegada ja va obtenir el títol d’entrenador a Madrid, va passar a formar part de la banqueta de l’Enfaf Crèdit Andorrà aleví al costat d’Òscar Sonejee. I posteriorment, arran precisament de l’amistat amb l’ex-internacional andorrà, va tornar a copsar els titulars dels mitjans andorrans, espanyols i argentins en fitxar pel Sideco FC Encamp de la Lliga Viatges Pantours.

El conejo va provocar molt ressò amb la seva tornada de la retirada per jugar a futbol sala i també en el debut, quan va fer un gol que significava l’empat. El temps ha anat passant i l’Encamp es va plantar a la gran final contra el SAE Sant Julià. Malgrat no poder ser en el duel de l’anada, a la tornada Saviola va aportar el seu granet de sorra marcant un dels penals de la tanda perquè els encampadans es coronessin per novena temporada consecutiva.

Com a conseqüència, l’equip dirigit per Lluís Cruz va obtenir novament el bitllet per a la UEFA Futsal Cup, que es disputa a final d’agost i en la qual Saviola també vol participar. “Si el calendari m’ho permet seré a Europa, m’encantaria. Crec que quan un es compromet amb les coses ha de estar-hi sempre. Els companys m’han tractat molt bé i l’estima ha sigut mútua. M’encantaria ser a una competició tan important perquè crec que el premi major és anar a Europa”, va explicar ahir l’argentí en la recepció que va fer el comú encampadà a la plantilla sencera. El conejo, fins i tot, es veia jugant la temporada vinent. “No tinc cap problema, al contrari. Em sento tan bé i tan còmode... m’encanta el futsal. Hi vaig jugar de petit a l’Argentina i em segueix agradant. Quan un fa les coses amb plaer i felicitat és millor i jo aquí l’he trobada”, hi va afegir.

Malgrat arribar amb la roda girada, Saviola va saber veure que aquest títol ha sigut especial per a l’equip després d’una pretemporada molt moguda, en què la plantilla gairebé completa va plegar. “És especial per al grup i per a mi per haver començat aquesta història. Jo em vaig sumar al final i aquests nois ja venen des de l’inici del campionat. Hem lluitat i la final ha sigut bastant dura. És un premi molt merescut i la veritat és que estic molt content amb ells, no només futbolísticament, sinó en l’àmbit personal perquè m’han tractat molt bé”, va dir.

Aquest, evidentment, no és el primer títol de la il·lustre carrera de Saviola. No obstant això, l’exjugador de l’FC Barcelona i Reial Madrid, entre altres, equiparava aquest mèrit esportiu amb d’altres que ha guanyat amb anterioritat. “A cada títol li dono la mateixa importància [...] i aquest té la mateixa importància que el primer que vaig guanyar”, va assenyalar.

El més especial per a l’Encamp

Evidentment, però, qui més han sabut apreciar la importància del títol són els que estan a l’equip des de fa anys i els que han patit el gran moment d’incertesa de l’estiu passat. És el cas, per exemple, del tècnic, que encara seguia extasiat per un triomf que molts no esperaven per com van anar les coses. “Aquest títol té un sabor molt, molt especial. Hem de recordar d’on venim, que l’1 de juliol vam quedar dos jugadors a la plantilla i jo, i a més un d’ells estava lesionat. Segurament és el títol que més he gaudit i encara continuo gaudint-lo”, va indicar l’entrenador, que alhora va valorar el gest del comú de fer una recepció a la plantilla. “És la primera vegada que es fa això al comú i per a nosaltres és un plaer que es reconegui la feina que fem a la pista”, va afirmar.

El capità, Carlos Barbosa, va destacar el valor d’haver-se coronat campió després d’un estiu mogut. “Per a mi, puc dir que de totes les lligues que he guanyat aquesta és la més important”, va indicar el jugador, per afegir de cara a la UEFA Futsal Cup que “el més maco per a mi, que soc d’aquí del poble d’Encamp i sempre he jugat aquí, és portar el nom de la parròquia a Europa”.

tracking