Cobren divendres

El president del Futbol Club Lusitans afirma que la plantilla sí que percebrà el salari del març

Cobren divendresFAF

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“Els jugadors ja saben que cobraran el que els devem i els ho ingressarem aquest mateix divendres”, va assegurar ahir al Diari el president del Futbol Club Lusitans, Antonio da Silva. El segon capità, Iván Perianez, va explicar dilluns a aquest mateix rotatiu que cap integrant de la plantilla havia cobrat el salari pertinent del mes de març i que per tant, sobretot el nucli francès del vestidor, s’estava plantejant seriosament plantar el conjunt vermelho i tornar cap a França. Sense cap mena dubte hauria suposat una situació d’emergència i caos absolut, ja que l’entrenador, Emiliano González, coneixedor d’aquest rebombori econòmic, s’hauria topat amb un panorama d’únicament set persones damunt del terreny de joc.

Etiquetes:

I tot això encara amb opcions matemàtiques d’assaltar alguna de les posicions que donen dret a disputar les prèvies de l’Europa League durant l’estiu. En qualsevol cas, sembla que les aigües a can Lusitans es troben bastant més calmades que dies anteriors, i és gràcies a la reunió que van mantenir totes les bandes divendres dia 20 d’abril amb l’objectiu d’arribar a un acord –ja confirmat– per aquesta setmana. Comentar que els futbolistes gals es van posar tensos perquè mengen dels diners que perceben de jugar a futbol i res més. Mentre que els andorrans combinen l’esport rei amb la seva feina principal i, lògicament, tenen més marge de maniobra.

No obstant això, l’únic que va plantar-se per donar un toc d’atenció va ser Perianez no assistint a alguns entrenaments. En el seu moment ell mateix, un històric de la primera divisió andorrana i amb una veu autoritzada i de renom, va fer de mediador entre els francesos i Da Silva, adoptant un canvi de posicionament. Pel que fa a l’última hora de l’equip, ahir va indicar que “l’ideal seria afrontar el partit d’aquest dissabte amb tot liquidat, perquè a més estem responent amb bons resultats”. El màxim mandatari va assistir a l’entrenament d’anit, normalment sempre ho fa, per d’aquesta manera transmetre’ls més confiança. Una paraula que el porter del Principat va repetir en més d’una ocasió i tenint en compte les declaracions des dels despatxos no anava mal encaminat.

Ara bé, certament era normal que els esportistes estiguessin preocupats, ja que hi va haver un parell de mesos enrere que van rebre el sou amb un retard d’uns quants dies. Aquest tipus de problemes són força comuns també de fronteres cap enfora en el futbol modest i alhora en altres entitats andorranes. Quelcom que Iván Perianez va voler deixar clar: “aquestes situacions succeeixen a la majoria. Porto vint anys en aquesta lliga i generalment no surten a la llum”. De la seva part, en la mateixa línia, Antonio da Silva va afirmar que “demano tranquil·litat i calma, perquè ja està tot solucionat i és una cosa que passa a molts clubs”.

Al que hi va afegir que “Europa ho tenim complicadíssim, no impossible, tot i que estic segur que res del que ha passat afectarà sobre la gespa”. Finalment, quant al paper de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), pròpiament de reglamentació en aquest sentit no n’hi ha. De totes formes si aquests retards en els pagaments de les nòmines s’agreugessin no passarien el tall per obtenir les llicències FAF i UEFA.

LA PENYA ENCARNADA SUMA EN TRES SETMANES CINC VEGADES MÉS PUNTS QUE EN SIS MESOS

La gran transformació de la Penya Encarnada és digna d’estudi, o si més no de menció. La temporada passada, l’equip va ascendir de la Lliga Biosphere, i a mesura que van anar passant les jornades de la fase regular de la Lliga Multisegur Assegurances va convertir-se en un dels pitjors conjunts de les lligues europees perquè no sumava cap punt, encaixava més de quatre dianes per enfrontament i no aconseguia perforar les porteries rivals. Ara bé, una sèrie de canvis a la banqueta i a la plantilla va permetre que l’entitat donés una altra imatge sobre el ter­reny de joc i va passar de caure per golejada a cedir per la mínima. I fins i tot va adjudicar-se els primers empats i per tant un parell de crèdits a la classificació que els va donar confiança per afrontar el play-off per a la permanència. I tant és així que la Penya Encarnada ha sumat en tres setmanes quasi cinc vegades més punts que en sis mesos de competició. Un tres de tres en victòries per tenir 11 d’acumulats i sortir del darrer lloc.

tracking