ACB LLIGA ENDESA

Recuperar l'essència

Després de dues derrotes en els dos partits seguits fora de casa, el MoraBanc Andorra vol una victòria per mantenir-se en zona de play-offT

Recuperar l'essènciaACB PHOTO / E. CANDEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’una gira d’una setmana a fora poc fructífera pel nord d’Espanya amb les derrotes a Vitòria i Burgos, el MoraBanc Andorra torna aquesta tarda al Poliesportiu (18 hores) amb la complicada visita del Movistar Estudiantes, que arriba al Principat després de quatre victòries consecutives, entre les quals una al Palau Blaugrana, on va superar l’FC Barcelona per 95 a 100. L’entrenador dels tricolors, Joan Peñarroya, va declarar ahir que espera “un rival força complicat, que arriba en el millor moment de resultats i confiança”, i va agregar que “és un equip de caire ofensiu que et torna boig amb la quantitat de problemes que et provoca amb transicions, jugadors oberts i fent molt gran el camp”. Els del Principat han encaixat 89 punts de mitjana en els últims quatre partits (dels que n’han perdut tres), quan fins llavors n’encaixaven 81. En aquest sentit, el tècnic va assegurar que “segur que el seu joc ofensiu donarà problemes a la nostra defensa i ja ens va bé per fer un pas endavant en aquest aspecte”.

Si un jugador sobresurt respecte de tots els altres al Movistar Estudiantes sens dubte és Sylven Landesberg. L’aler americà suma 21 punts de mitjana i és el màxim anotador de la competició. Sobre com aturar-lo, Peñarroya va manifestar que “és qui menys em preocupa perquè anotarà segur, em preocupa més el joc de conjunt perquè és un equip incòmode per a la defensa, perquè provoca molts problemes per la forma de jugar i les característiques dels jugadors”, i va aprofitar també per destacar el paper de jugadors com “Cook quan reparteix joc, els moments de Hakanson, Darío Brizuela, amb uns partits molt bons, o els pivots, que juguen molt oberts”.

El matx d’aquesta tarda tindrà un component emotiu per a Jaime Fernández, format al Movistar Estudiantes i que va jugar set temporades al primer equip. El base madrileny va declarar ahir que “jugar contra l’Estudiantes és especial, però ho és més encara jugar pel play-off, que és el nostre objectiu”, i va afegir que està “amb la mentalitat en mode play-off i tant me fa qui vingui perquè anirem per totes sigui qui sigui”.

Sobre la recepta per guanyar, Fernández va assegurar que “hem d’estar els 40 minuts centrats, perquè que la pilota entri o no depèn de moltes coses”, i ho va ampliar dient: “Hem d’estar els 40 minuts amb intensitat defensiva i centrats en el que hem de fer i així segur que tindrem opcions de guanyar.”

PRECEDENTS

ELS COL·LEGIALS SEMPRE HAN CAIGUT DERROTATS AL POLIESPORTIU

La d’avui serà la setena visita del Movistar Estudiantes al Poliesportiu d’Andorra, on el conjunt madrileny mai ha pogut aconseguir la victòria. Ni als tres partits de l’anterior etapa ACB del MoraBanc ni als tres de l’actual ha caigut derrotat contra els estudiantils, tot i que ni de bon tros han estat partits fàcils, ja que la diferència mitjana en aquests duels ha estat de cinc punts i la major victòria ha estat per només deu. L’últim precedent, la victòria per als de Peñarroya va ser per 87 a 83 amb 20 punts de Beqa.

QUAN VA CANVIAR TOT

La derrota a la pista del Movistar Estudiantes de la primera volta va deixar el MoraBanc Andorra matemàticament sense Copa del Rei, però després d’aquell matx va arribar l’espectacular ratxa de set partits consecutius amb victòria.

Fa tot just tres mesos, el 13 de gener, el MoraBanc Andorra es va acomiadar matemàticament de la possibilitat de repetir la gesta de la temporada anterior i classificar-se per a la Copa del Rei. Va ser, casualment, després de perdre al WiZink Center contra el Movistar Estudiantes per 81 a 72 en un duel marcat pel mal inici dels tricolors. Aquella derrota, a més, venia precedida de la desfeta que els del Principat van patir a casa contra el San Pablo Burgos, però després d’aquests dos partits tot va canviar.

El següent escull, ja sense cap opció de ser a la Copa del Rei, va ser l’FC Barcelona Lassa, en un duel en què el MoraBanc es va exhibir al Poliesportiu per 102 a 92. I així, una dar­rera l’altra, van seguir caient les victòries fins a les set consecutives, aconseguint la millor ratxa de partits guanyats de la història del club en qualsevol de les dues etapes a la Lliga Endesa. Una ratxa que, segurament, no hauria estat possible sense la desfeta a Madrid contra l’Estudiantes, ja que, com posteriorment van admetre alguns dels jugadors, va servir de punt d’inflexió per canviar la situació a la pista.

Jaka Blazic va reconèixer durant una zona mixta que després de la derrota al Wizink Center “ens vam reunir tot l’equip, vam parlar i vam veure que si aquesta temporada volíem fer alguna cosa havíem de tenir més gana i ambició”. A més, l’aler eslovè arribat l’estiu passat al club va afegir que “ho havíem de fer i d’aconseguir per l’equip i per nosaltres mateixos, perquè podem i perquè tenim qualitat per fer-ho”.

Però, què ha canviat des de llavors? Per a un dels líders sobre el parquet, Jaime Fernández, el que va canviar és que “hem anat tots junts remant en la mateixa direcció, a més, és veritat que la salut ens ha acompanyat durant aquesta ratxa”. El base madrileny va agregar que “l'important és seguir treballant, ser constants i anar junts, perquè a vegades treballem però potser cadascú va per un costat diferent, i és important anar tots en la mateixa direcció i ho vam aconseguir, perquè guanyar set partits seguits no és gens fàcil, i menys en una lliga com l’ACB”. I com ha de seguir? Fernández ho té clar: “Hem de seguir sent constants, picant pedra i treballant per aconseguir resultats positius.”

tracking