Reportatge

Pluja de solidaritat

Els futbolistes internacionals Ilde Lima i Juli Sánchez han engegat un projecte solidari que busca recaptar fons per poder ajudar els infants més necessitats del Principat.

Pluja de solidaritatTWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No fa ni quinze dies que va aparèixer a les xarxes Gol Solidari, un nou projecte impulsat pels futbolistes internacionals Ilde Lima i Juli Sánchez, però a poc a poc ja va comptant amb nombroses adhesions de jugadors de futbol, tant del país com de fora de les nostres fronteres, i també d’esportistes d’altres disciplines que volen posar el seu granet de sorra en aquesta iniciativa que pretén ajudar els nens més desafavorits del país.

Però, com va néixer la iniciativa? Ilde Lima admet que “jo que soc una mica malalt de les samarretes, algun cop havia pensat a fer alguna cosa perquè a molts llocs en venen per ajudar. A més, alguns clubs de la lliga fan que els seus jugadors donin dos euros al mes a la segona part de la temporada. Vaig parlar amb en Juli, i vam dir, per què no?”. El que tots dos tenien clar és que el que recaptessin ho destinarien als joves an-dor­rans: “tots dos tenim fills i estàvem convençuts, tot i que encara no hem acabat de concretar amb quines associacions col·laborarem”. El que sí han decidit és que les diferents samarretes que els cedeixin les subhastaran a través d’eBay per intentar recaptar el màxim de diners possible.

Gol Solidari es va originar al món del futbol, i diversos jugadors andor­­rans com Víctor Rodríguez, Marc Rebés o Marc Vales van ajudar cedint diverses samarretes tant de clubs com de seleccions. Però la solidaritat no acaba a les nostres fronteres, i Lima i Sánchez ja han rebut equipacions de Mihkel Aksalu, porter d’Estònia, Sakari Mattila, que juga a Dinamarca o David Catalá, futbolista a Xipre. Però això no és tot, ja que les pròximes setmanes arribaran també peces d’un parell de clubs de la Premier League, de la sèrie A italiana o de l’Espanyol.

El projecte no sols viu del futbol, i esportistes com Cristian España o Mireia Gutiérrez també han fet la seva aportació, o el MoraBanc Andor­ra, que també s’ha ofert a participar cedint una samar­reta. En definitiva, una pluja de solidaritat que, com reconeix Ilde Lima, “tot i que porti la seva feina, et satisfà i posa content”.

tracking