Quilòmetre llançat

Simone Origone regna a Grandvalira

L’italià guanya el seu desè globus de cristall en una jornada marcada pel vent

Simone Origone regna a GrandvaliraINFORPLANET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona final de la Copa del Món de quilòmetre llançat celebrada ahir a la pista Riberal del sector Grau Roig de Grandvalira va coronar l’italià com a vencedor de la general de l’especialitat per desena vegada a la seva car­rera. L’esquiador transalpí en va tenir prou de ser cinquè a la final de la segona Copa del Món del cap de setmana, amb 183,98 quilómetres per hora per assegurar-se el títol, ja que el seu rival a la lluita per la general, l’austríac Manuel Kramer, només va poder ser novè. El vencedor a la prova d’ahir va ser el suís Philippe May, que va repetir el triomf del 2017 amb una velocitat de 185,68 km/h. L’helvètic va estar acompanyat al podi per dos representants de l’equip francès, ja que Simon Billy va ser segon, amb 184,41 km/h, i Bastien Montes tercer, amb 184,25 km/h.

En categoria femenina, el globus de cristall de guanyadora de la general ja estava decidit abans de la cita andorrana en favor de la també italiana, Valentina Greggio, que va celebrar el seu quart títol amb la tercera posició amb 179,23 km/h. Aquest resultat ha estat la sorpresa del cap de setmana, ja que Greggio acumulava 25 victòries consecutives i estava imbatuda des del març del 2015. L’esquiadora capaç de trencar aquest registre va ser la gal·la Celia Martínez, que es va endur l’última Copa del Món del curs amb un registres de 181,61 km/h. De la seva banda, la sueca Britta Backlund va ser segona.

La jornada d’ahir va tornar a estar marcada pel vent a Grau Roig, que va dificultar la disputa de la cursa, que es va haver d’aturar en diverses ocasions, a més, no es va poder utilitzar la nova rampa de sortida. Tot i aquest factor meteorològic, l’organització de la prova va poder solucionar els imprevistos i fer que es disputés la final.

CLASSIFICACIÓ

CATEGORIA MASCULINA

1. Philippe May (Suïssa) 185,68 km/h

2. Simon Billy (França) 184,41 km/h

3. Bastien Montes (França) 184,25 km/h

CATEGORIA FEMENINA

1. Celia Martínez (França) 181,61 km/h

2. Britta Backlund (Suècia) 181,19 km/h

3. Valentina Greggio (Itàlia) 179,23 km/h

tracking