Tennis

Andorra supera San Marino i lluitarà pel cinquè lloc final

Amb les victòries de Poux i en dobles, els tricolors s’asseguren la tercera posició del grup

Andorra supera San Marino i lluitarà pel cinquè lloc finalFAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra va aconseguir el seu objectiu particular ahir a la Copa Davis, que s’ha disputat a Plovdiv (Bulgària) durant la setmana i que avui abaixarà el teló. Des del moment en què va sortir el sorteig, l’equip del Principat, format per Laurent Recouderc (capità), Jean-Baptiste Poux i els joves Èric Cervós i Guillermo Jauregui, l’objectiu era assolir la tercera posició, ja que dos dels tres rivals, Mònaco i Xipre, comptaven amb tennistes ATP d’un nivell molt superior. Amb les derrotes esperades contra aquests dos conjunts els dos primers dies de competició, l’objectiu d’acabar tercer de grup s’havia d’aconseguir gua-nyant el matx clau d’ahir contra San Marino, una rival de nivell més similar.

Primer, Poux va assegurar-se un triomf fàcil contra Filippo Tommesani per un clar 6 a 1 i 6 a 0 en un partit que no va durar ni tres quarts d’hora. Posteriorment, Cervós, tot i mostrar una millora, va cedir en el seu matx contra Marco de Rossi per 6 a 3 i 6 a 1. Finalment, en el matx decisiu dels dobles, Poux i un Recouderc que debutava en aquesta edició van remuntar un partit que van començar perdent 0 a 3 per acabar guanyant per 7 a 5 i 6 a 2, assegurant-se així l’objectiu del tercer lloc del grup.

“Estem contents d’haver assolit l’objectiu principal que ens havíem marcat, que no era fàcil”, argumentava el capità de l’equip, que lloava el paper de Poux indicant que “ha tingut un partit simple i ha dominat des del principi”. Recouderc també va valorar amb satisfacció la feina de Cervós malgrat haver perdut. “Ho ha fet molt bé. A poc a poc es nota que va agafant experiència i el fa créixer bastant. Té més confiança a la pista i espero que pugui guanyar els seu primer partit aviat”, comentava. L’andorrà tindrà una nova oportunitat avui en la darrera jornada de competició a Bulgària. Ell i l’altre jove de l’equip, Jauregui, seran els encarregats de saltar a la pista avui en el duel contra Islàndia en què lluitaran per acabar en la cinquena posició final del grup 3 europeu. En funció dels resultats, Recouderc i Poux disputaran el partit de dobles o els joves repetiran. “Volem donar confiança als més joves”, exposava el capità, que afegia que “els hem de donar l’opció que agafin experiència i confiança i que altres tennistes que venen per sota tinguin l’ambició de competir a la Davis en un futur”. A més, va exposar que contra Islàndia “tenim possibilitats”.

tracking