Els 'isards' pateixen els maltesos i ja només pensen a salvar-se

El líder del grup no té pietat d’Andorra en un partit amb dues cares

Els 'isards' pateixen els maltesos i ja només pensen a salvar-seFACEBOOK MALTA RUGBY FOOTBALL UNION

Els isards van caure ahir als dominis de Malta per un contundent i voluminós 89 a 3. El conjunt que dirigeixen els seleccionadors Peter Lucas i Josep Magallón va patir una derrota de les dures, a la Valeta, enfront d’un rival que va demostrar, sense cap mena de dubte, per què és el líder del grup de l’Europeu de rugbi de la conferència 1 sud. Tots dos protagonistes ja van avisar, abans de marxar del país, que aquest tercer partit seria ben complicat d’afrontar, i encara més tenint en compte la joventut de la plantilla i els fins a tretze canvis respecte a l’equip que va caure per la mínima a Bòsnia, dissabte passat.

Andorra se situa en la darrera posició de la classificació amb un parell de punts i es jugarà la permanència a la categoria el 5 de maig vinent a l’Estadi Nacional, davant Croàcia (16.00 hores). A més de vèncer els croats, els andorrans necessitaran que els bosnians punxin dimecres vinent (14.00 hores) a terres croates, ja que aquests actualment acumulen quatre crèdits. Pel que fa a pròpiament el matx disputat a l’Hibernian Stadium, Lucas va comentar, un cop va finalitzar, que “a la primera part ens hem mostrat bastant bé, i quant a la segona els maltesos han sabut aprofitar les facilitats que els hem donat. La poca experiència ens ha fet pecar d’innocència”.

Els locals van aconseguir situar un 19 a 0 en el marcador força aviat, mentre que Daniel Carrington va estrenar el caseller dels visitants en transformar un penal des de fora. Al descans el lluminós assenyalava 26 a 3 i als del Principat els 40 minuts que restaven se’ls van fer feixucs. En aquest tram “hi ha hagut una davallada física i psicològica important”, va valorar Magallón. El tècnic va haver de vestir-se de curt, degut a algunes lesions, i va competir aproximadament uns 20 minuts. Tots els jugadors que es van desplaçar a Malta van saltar al terreny de joc, per tant, es van produir els tres debuts que podien donar-se amb l’absoluta.

De cara a la pròxima decisiva cita, els entrenadors van coincidir que esperen disposar dels que “avui [ahir] no hi eren”.