Andorra és el segon equip que més puja al rànquing

En el darrer any natural la selecció és el segon combinat que ha escalat més llocs en el rànquing mundial FIFA

Andorra és el segon equip que més puja al rànquingTWITTER ILDE LIMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció andorrana de futbol està d’enhorabona, no només per haver aconseguit, dimecres passat, batre Liechtenstein en un amistós (0 a 1), sumant d’aquesta manera la sisena victòria en 22 anys d’història i la tercera en poc més d’un any. Sinó perquè és el segon combinat nacional que més posicions ha escalat en el rànquing mundial de la FIFA en el darrer any natural (del març del 2017 al del 2018). Els homes del seleccionador Koldo Álvarez de Eulate han guanyat fins a 70 places, passant de la 200 a la 130, i únicament tenen per davant Macedònia, que és 75a i abans era 166a, guanyant així 91 llocs i liderant amb certa autoritat aquesta dada.

Etiquetes:

En aquest cas, el podi el tanca el Líban, seguit de Palestina i Luxemburg, amb 66, 61 i 51 posicions escalades, respectivament. Certament és important tenir en compte i valorar aquesta fita dels andorrans, ja que s’analitza una plantilla formada per jugadors no professionals, tot i que és cert que hi ha alguna excepció. Ara bé, tot plegat no acaba aquí, arran que la FIFA també recull (alhora del març del 2017 al del 2018) que Andorra és l’equip que ha fet, en una sola actualització de la taula general, la pujada més voluminosa, deixant enrere tot d’una tirada 57 rivals.

Quelcom força exagerat, que va tenir lloc pel triomf per 1 a 0 sobre Hongria a l’Estadi Nacional el 9 de juny de l’any passat, en un matx corresponent a la fase de classificació per al Mundial de Rússia de l’estiu vinent. La medalla de plata se l’adjudica Cap Verd (47) i la de bronze, els luxemburguesos (35), i posteriorment hi ha els macedonis, amb 33, i l’Índia i Sierra Leone, empatades amb 30. A més, en la propera renovació del rànquing, gràcies a l’èxit més recent enfront del grup del tècnic Rene Pauritsch, el Principat s’embutxacarà 149 punts, fet que permetrà que es col·loqui entre les 100 millors seleccions de tot el món. Actualment el país en té 232,29 i amb aquesta suma se situarà amb 381,29 i prenent com a referència els conjunts que ara compten amb aquesta puntuació, la tricolor entrarà, si es dona una actualització favorable, fins i tot en el Top-90.

I parlant de dades, una de ben curiosa és que totes les victòries que ha assolit la selecció sempre ha deixat la pròpia porteria a zero. El 2000 va arribar la primera a l’Estadi Comunal contra Bielorússia amb un interessant 2 a 0, al cap d’un parell d’anys va vèncer, amb el mateix resultat i als mateixos dominis, Albània, mentre que el 2004 Macedònia va caure per la mínima (1 a 0) en partit oficial. El febrer del 2017 va engegar la bona dinàmica davant San Marino amb un doblet a res, després els hongaresos i finalment Liechtenstein. La línia és clarament ascendent i més considerant el joc plasmat damunt de la gespa de la Línea, és a dir, provant de sortir des del darrere tocant amb seny, trenant bones combinacions entre la línia de mitjos i atacants. En definitiva, el duel va ser amè de veure. La Lliga de les Nacions arrenca al setembre i les sensacions comencen sent bones.

LA SELECCIÓ SUB-21 REP AVUI ESCÒCIA AMB BAIXES IMPORTANTS

La selecció andor­rana sub-21 rep aquesta tarda (18.00 h) al Comunal els també joves d’Escòcia en un duel de la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2019. La llista que va donar el seleccionador Justo Ruiz va quedar marcada per les importants baixes: Jordi Aláez, Albert Alavedra, Sandro Gutiérrez, Àlex Villagrasa, Roger Nazzaro i Aaron Sánchez. Tots aquests per lesió, mentre que Albert Grau i Aleix Viladot tampoc hi podran prendre part per sanció. Tenint en compte aquestes absències obligades, Ruiz, va incloure a la llista quatre jugadors que podrien debutar. A més, Llovera, Fernández i Pomares van abandonar ahir la concentració de l’absoluta i “si es troben bé físicament són homes que han d’estar damunt del terreny de joc”.

tracking